Debreceniekkel a soraiban jutott ki az Eb-re a 3×3-as U17-es válogatott

Szolnokon lépett pályára az U17-es 3×3-as kosárválogatott a szeptemberi Európa-bajnokság selejtezőjében. A gárdában hárman DEAC Kosárlabda Akadémiát: Halmai Norbert a nemzeti csapat másodedzője, Ságodi Róbert játékos és Kerék Laura gyógytornász.
A fiúk mezőnyében a 12 helyből hat volt még kiadó, a házigazda Portugália mellett Litvánia, Oroszország, Észtország, Ukrajna és Bulgária már szereplője lesz a lisszaboni kontinensviadalnak.

A Kőházi Bence – Szabó Dániel – Ságodi Róbert – Horváth Ádám összeállítású együttes az első napon háromszor lépett pályára: Horvátországot 21-12-re verte, a Németország elleni meccset 14-12-re elvesztette, a harmadik összecsapáson pedig Franciaországot 17-13-re legyőzte. Mindez azt jelentette, hogy hogy kijutott a lisszaboni Eb-re a Lekli József-Halmai Norbert edzőpáros által dirigált nemzeti csapat.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, szívünket-lelkünket beleadva küzdöttünk, sok munka áll ennek hátterében, aminek meg is lett az eredménye. Óriási élmény volt a magyar szurkolók előtt ilyen dicsőségesen szerepelni, még egyszer köszönjük nekik, hogy buzdították csapatunkat – nyilatkozta honlapunknak Ságodi Róbert.

A szövetségi kapitány, Lekli József így értékelt: – Nagyon örülünk ennek a sikernek, úgy gondolom, meg is érdemeltük, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. A fiúk rengeteget dolgoztak a nyár folyamán, aminek meg is lett az eredménye. A csoportunk nem volt könnyű, hiszen Németországgal és Horvátországgal kerültünk egy csoportba. Utána pedig a francia válogatottal mérkőztünk a kijutásért. Mind a három találkozó elég fizikális volt. Az egész tornán keményen védekeztek és harcoltak a fiúk, amihez a franciák és a horvátok ellen egy jó dobóforma is társult. Ami növeli a sikerünk értékét, hogy magasabb, erősebb ellenféllel szemben is fel tudtuk venni a kesztyűt és győzelmet tudtunk aratni. Büszke vagyok a fiukra, mert egy csapatként keményen harcoltak és hittek a győzelemben!