Akadémiánk partneri kapcsolatban áll a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központtal (SET), mely a Debreceni Egyetem fejlesztéseként megvalósult intézmény. Itt működik a Debreceni Egyetem Sportorvosi Tanszéke, mely jól képzett orvosi, gyógytornász és egészségügyi szakdolgozói háttérrel járul hozzá ahhoz, hogy a Központ komplex, hazánkban egyedülálló szolgáltatást biztosítson nemcsak élsportolók, hanem a szabadidős sportolók, a pusztán jó egészségi állapotuk, kondíciójuk megőrzésére törekvők, valamint a mozgásszervi rehabilitációra szorulók számára is.

Személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak diagnosztikai és terápiás területen egyaránt, melyre a Debreceni Egyetem sportorvosai, egyéb szakterületeken dolgozó specialistái és korszerű berendezéseik, gépparkjuk jelent garanciát. Munkatársaik folyamatosan képezik magukat, a mai kor igényeinek megfelelő legújabb eljárások megismerését, a hatékony diagnosztikát és terápiát tartják szem előtt.

A központ együtt működik a Debreceni Egyetemmel, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetével, mely lehetőséget nyújt az előremutató kutatásokban való részvételre, hiszen a sporttudomány napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő tudományterülete, amely éppúgy hozzájárulhat a magasabb sportteljesítményhez az élsportban, mint a jobb életminőség eléréséhez a mindennapokban.