Izgatottan várják a rajtot

Keddtől augusztus 29-ig ismét kosárlabdázókkal és a sportág rajongóival népesül be a debreceni Kossuth tér, ugyanis nálunk rendezik meg a 3×3-as U18-as világbajnokságot.

Az öt nap alatt harminchét együttes méri össze erejét, 19 fiú- és 18 lánycsapatot láthatunk majd a Nagytemplom előtt.
A magyar lányok között ott található a csapatban a DEAC tehetsége, Szabó Zita is – Horváth Boglárka, Horváth Dóra és Nagy Réka csapattársaként. Zitáékat a D csoportba sorsolták, Észtország, Svájc és Franciaország mellé.

– Már nagyon izgatottan várjuk a kezdést, a társaimmal egyetemben – mondta Zita a honlapunknak. – Úgy vélem, kellően felkészültünk és az összes mérkőzésen maximálisan beleadunk majd mindent. Tudjuk, hogy erős csapatokkal kell farkasszemet néznünk, de azt megígérhetem, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket. Természetesen számomra még különlegesebb és felemelőbb érzés lesz Debrecen főterén pályára lépni – fogalmazott a játékos, aki az esélyekről is szót ejtett.

– Bár a többiek sem veszélytelenek, véleményem szerint Franciaország lesz a legkeményebb ellenfél az előzetes információink alapján. Ennek ellenére minden mérkőzésen győzni akarunk, majd kiderül, ez mire lesz elegendő – nyilatkozta Szabó Zita, aki hozzátette, június eleje óta készülnek a vébére, és sikerült kiváló összhangba kerülniük a pályán és a pályán kívül is a társakkal.

Ami a fiúkat illeti, a magyar válogatott a B jelű kvintettben Oroszország, a Dominikai Köztársaság, Litvánia és Mongólia ellen küzd majd meg. A csapatban Balogh László és Pákozdi Csongor mellett két DEAC-játékos, Ságodi Róbert és Kalassai Martin is ott található.