Készen állnak a világbajnokságra az U18-as fiúk

Hétfő délután lezajlott az U18-as 3×3 világbajnokság hivatalos sajtótájékoztatója. A médiaeseményen Lekli József szövetségi kapitány és akadémiánk növendéke, Ságodi Róbert képviselte a magyar válogatottat. Utóbbi elmondta, hogy mérkőzésről mérkőzésre haladva fogalmazzák majd meg céljaikat a tornán. 

Kedden elkezdődik az U18-as 3×3 világbajnokság Debrecen főterén. Hajdúsági érdekeltség bőven akad majd a viadalon, hiszen a DEAC kötelékein belülről érkezik a lányok nemzeti csapatába Szabó Zita, a fiúk szövetségi kapitánya, Lekli József, valamint Kalassai Martin és Ságodi Róbert is.

A fiúk trénere, Lekli József elsősorban a felkészülés menetébe avatta be a résztvevőket a sajtótájékoztatón.

Június eleje óta zajlik a felkészülés az U17-es és az U18-as válogatottal. Az ifjabbak a szolnoki Európa-bajnoki selejtezőkön már bizonyítottak, sikerült kiharcolnunk a portugáliai részvétel jogát. Abban a csapatban Ságodi Róbert is pályára lépett, akinek példaértékű munkamorálja és tehetsége nyomán nem volt kérdés, hogy helye van az idősebbek között is. Sajnos a vírushelyzet miatt csak egymás közötti edzőmeccsekre volt lehetőségünk, de úgy gondolom, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a sikeres szereplés érdekében. Előzetes esélylatolgatásnak nem sok értelmét látom, keveset tudunk az ellenfeleinkről az elmaradó felkészülési tornák miatt. Az orosz és a litván nemzeti együttesek mindig nagyon erősek, de a Dominikai Köztársaság és Mongólia válogatottjai is okozhatnak meglepetéseket. Azon leszünk, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból saját közönségünk előtt – foglalta össze gondolatait a szakember.

A megszólalók sorát a DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, Ságodi Róbert zárta.

Mérkőzésenként tíz percről van szó, ami alatt bármi megtörténhet. Az fog továbbjutni a csoportunkból, aki jobban akarja majd a győzelmet, és többet tesz érte ezalatt a rövid idő alatt. Rengeteget edzettünk, sok új elemet beemeltünk a játékunkba, véleményem szerint készen állunk a megmérettetésre. Lépésről lépésre haladunk, ha sikerül továbbjutnunk az ötösünkből, magasztosabb célok kitűzésében is gondolkodhatunk – összegzett az ifjú kosaras.