A Mikulás is látta a tisztes helytállást

Mivel a Karcag U12-es csapata visszalépett a küzdelmektől, így a Cívis Macskatigrisek leány csapata a 3. fordulóban is a legjobb fiú csapatok ellen folytatta a bajnokságot. Kecskeméti János, azaz Kecsu bá tanítványai rengeteget tanultak az előző fordulóból, ezúttal sokkal kevesebb volt az eladott labda, és kevesebb könnyű kosarat kaptak a tartalékos debreceni fiúktól.
A nyíregyházi srácok ellen viszont nem ment ilyen jól a játék, rengeteg könnyű kosarat kaptak a gyors játékot kiválóan játszó ellenféltől az első félidőben. Az alapos fejmosás után mintha egy másik csapat lépett volna pályára a második félidőben. Pásti Bia és Győri Lilla igazi vezérei voltak a csapatnak, de a szünet után már mindenkinek voltak biztató periódusai.
Mint az a képen is látható, a meccsek a Mikulás-nap jegyében is zajlottak, ahogyan Kecsu bától megtudtuk, a gyerekek, miután kihúzták egy-egy csapattársuk nevét, megajándékozták egymást. A tréner elmondta, remek hangulatú kis edzés volt, és nevetve hozzátette, ilyen sokan régen nem voltak a foglalkozáson, mint a Mikulás jövetelekor.

Eredmények:
Cívis KK U12/A-Cívis KK Macskatigrisek 61-25 (15-5, 12-2, 11-11, 11-2, 8-4)
Cívis KK Macskatigrisek: Győri Lilla Viktória 7, Pásti Bianka 4, Szántai Szonja 4, Neuwirth Nóra 4, Szatmári Nóra 3, Köles Luca 1 Kánya Emma 1, Mile Iringó 1, Tóth Vanessza, Földi Mira Ivett, Halász Fanni.
Kecskeméti János: Abban reménykedtem, hogy az előző fordulóhoz képest sokkal bátrabban fogunk játszani. Kevesebb volt az eladott labda, és több akciókosarat szereztünk. A fiúk annyival előrébb járnak, hogy ez is nagy eredmény volt.

Cívis KK Macskatigrisek-Nyíregyházi Sportcentrum 46-73 (8-24, 7-14 ,14-17, 11-8, 6-10)
Cívis KK Macskatigrisek: Győri Lilla Viktória 16, Pásti Bianka 12, Szántai Szonja 6, Neuwirth Nóra 4, Szatmári Nóra 4, Köles Luca, Kánya Emma 1 ,Mile Iringó, Tóth Vanessza 3, Földi Mira Ivett, Halász Fanni.
Kecskeméti János: Borzalmasan játszottunk az első két negyedben, egyszerűen átrohantak fegyelmezetlen csapatunkon a nyíregyházi fiúk. Hát alapos fejmosást kaptak a szünetben a lányok, ennyire még soha nem voltam mérges rájuk. Aztán felmentek a pályára és fantasztikus meccset játszottunk a náluk jóval nagyobb játékerőt képviselő fiúk ellen. A negyedik negyedet meg is nyertük, ami egy ilyen jó csapat ellen nagy szó! Azon leszünk, hogy ezek a jó teljesítmények ne csak egy-egy periódusban jelenjenek meg a meccsen. Nagyon szomorú, hogy a szülők nem láthatják a gyermeküket játszani, de ez hátha változni fog! Mindenkinek kellemes készülődést kívánok az ünnepekre!