A fővárosban szerepeltek U11-eseink

Gál Balázs és Szekeres Ferenc együttese a Budapesti Honvéd által szervezett tornán lépett pályára, ahol szép játékkal, két győzelemmel és két vereséggel zárták az eseményt.

Honvéd Torna U11 – Budapest

1.mérkőzés: Szolnoki Sportcentrum – DEAC 54-73 (12-13, 12-23, 14-21, 16-16)

Edzői értékelés: Kissé figyelmetlenül kezdtük a találkozót, főleg védekezésben hibáztunk többet, ám idővel felkeményedtek a fiúk és javítani tudtunk a hatékonyságon, amely meghozta a gyümölcsét. Támadásban jó egyéni teljesítmények születtek, melynek köszönhetően ügyes megoldásokkal tudtunk operálni a mérkőzés folyamán.

2. mérkőzés: DEAC – Budapesti Honvéd 76-26 (25-12, 24-2, 13-3, 27-9)

Értékelés: A mérkőzés elejétől fogva szerettük volna a védekezésünk keménységét magas szinten tartani, amit jól valósítottak meg a gyerekek a pályán. Ebből gyors támadásokat tudtunk vezényelni, mely a fiúk koncentrációját dicséri, hiszen önzetlenül osztották meg a labdát, és odafigyelten használták a sávokat.

3. mérkőzés: ZTE – DEAC 71-62 (12-13, 23-13, 6-20, 30-18)

Értékelés: Összességében próbáltunk a saját stílusunk szerint játszani, ám csak időszakosan tudtunk hatékonyak lenni benne. Az ellenfél kulcsembereinek hatástalanítására nem voltak meg a megfelelő eszközeink, így hiába küzdöttek nagyot a srácok, ugyan kartávolságra volt, mégse sikerült ezúttal győztesen elhagynunk a parkettet.

4. mérkőzés: DEAC – Óbudai Kaszások 67-75 (19-22, 18-20, 18-15, 12-15)

Értékelés: Közvetlenül az előző mérkőzés után játszottuk a következőt, ami nagy energiákat vett ki a fiúkból, így mi is kíváncsian vártuk, mennyire tudnak megújulni a srácok a Kaszások elleni találkozóra. Ugyan több olyan hibát vétettünk, melyet írhatunk a fáradtság számlájára, de próbálkoztak a fiúk becsülettel, igyekeztek hajtani és plusz energiákat mozgósítani, és ugyan ezúttal sem sikerült győzedelmeskednünk, mégis büszkén hagyhattuk el a pályát a mutatott hozzáállás miatt.

A csapat tagjai: Arany Zétény, Asztalos Gergő, Bányai Levente, Buss Jácint, Gáll Levente, Herczeg Roland Gergő, Kurucz Dávid, Pákh Kornél, Sajtos-Hernádi Ádám, Takács Benedek, Tóth Botond, Újhelyi András.

Az All-Star csapat tagja lett: Buss Jácint

Edzők: Gál Balázs, Szekeres Ferenc

Gál Balázs: -Őszintén úgy gondolom, nagyon hasznos tornán vagyunk túl. Mindegyik ellenfelünk más-más szempontból jelentett kihívást, melyhez alkalmazkodniuk kellett a fiúknak úgy, hogy közben önmagunkra figyeltünk elsősorban, az általunk elhatározott elvek szerint szerettünk volna kosarazni. Mind a sikerélményekkel és kudarcokkal volt kerek a torna és ezáltal hagyott mély nyomot a fiúkban, mely véleményem szerint egy fontos állomás volt a játékosok fejlődési útján. Ezúton is köszönjük a szervezőknek a meghívást és a szervezést!