Az ország legjobbjai közé kerültek serdülőink

Eddigi legnagyobb erőpróbáját is sikerrel vette a Cívis KK U14/A csapata.

Gál Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai Kiskunfélegyházára utaztak a hétvégén, ahol három rendkívül kemény mérkőzés várt rájuk. A Budapesti Honvéd viszonylag sima legyőzése után a másik fővárosi együttes, a MAFC túlórára kényszerítette Fekete-Gál Csongorékat, akik nagy csatában, végül öt ponttal mégis felül tudtak kerekedni.

A zárótalálkozó sem volt izgalommentes a mieink számára, a Pityke SE elleni ütközetet ugyan remekül kezdték fiaink, azonban a harmadik negyed végére két pont híján elolvadt korán felépített előnyük. Szerencsére az utolsó felvonásra sikerült rendezniük soraikat fiainknak, akik így továbbra is veretlenek a serdülő bajnokság 2020-21-es kiírásában.

Az újabb diadalmenet eredményeképpen csapatunk ismét szintet lépett, és kvalifikálta magát az ország legjobb tizenhat csapata közé. A következő fordulóig három hetük van felkészülni Makray Áronéknak.

Serdülő Bajnokság Főtábla III. forduló
Kiskunfélegyháza
2020.02.06-07.

Eredmények:
Cívis KK U14A – Budapesti Honvéd 100-72 (22-16,17-22,28-14,33-20)
Cívis KK U14A – MAFC/A 83-78 h.u. (25-12,21-19,21-25,7-18,9-4)
Pityke KSE – Cívis KK U14A 85-91 (9-22,18-26,30-12,28-31)

A csapat tagjai: Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Handari Máté, Makray Áron, Molnár Máté, Nagy Kristóf, Schmiedt Péter, Szabó-Zsámba Botond, Vágó Dániel, Vállai Bence, Vántus Botond, Váróczy Gergő, Wágner Ferenc.

Edzők: Gál Balázs, Boldizsár Ferenc

Gál Balázs:– Az eddigi szezonunk legnagyobb kihívása volt ez a forduló, ugyanis három fizikailag és taktikailag is érett csapattal csaptunk össze két nap alatt. A teljesítményünk nagyon hullámzó volt a mérkőzéseken belül is. Sok szép megmozdulásunkat elkerülhető hibák követtek, így több esetben a magunk dolgát nehezítettük. Mindenképp örömteli, hogy a szoros csatákat végül győztesen tudtuk befejezni, ezáltal is rengeteg hasznos tapasztalatra tettünk szert. Folytatjuk a munkát, sok dolgunk van még, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek és a klubunknak, hogy újfent ilyen kiváló körülményeket biztosítottak számunkra, hiszen így maximálisan a feladatainkra tudtunk koncentrálni!