Őrzik hibátlan mérlegüket serdülőink

Újabb három skalp került Fekete-Gál Csongorék tarsolyába.

A mögöttünk álló hétvégén Miskolcon folytatódtak a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság küzdelmei a Cívis KK U14/A számára. Gál Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai az első igazán komoly erőpróbájukon is túl vannak, azonban a kezdeti nehézségek ellenére végül a Budapesti Honvéd korosztályos gárdája elleni találkozó sem okozott gondot ifjoncainknak.

Budapesti Honvéd – Cívis KK U14/A 55 – 89 (24-14, 11-26, 11-27, 9-22)

MEAFC – Jezsuita – Cívis KK U14/A 30 – 90 (6-31, 12-24, 2-18, 10-17)

Cívis KK U14/A – Óbudai Kosárlabda Akadémia/A 85 – 56 (15-4, 26-21, 26-13, 18-18)

Gál Balázs: – A forduló első mérkőzése volt a legnehezebb kihívás, és talán a leghasznosabb összecsapás is az eddigi szezonunkban egy nagyon jó kosárlabdát játszó csapat ellen. Az egyik fontos tényező az volt, hogy mínusz állásból fel tudtak állni a gyerekek és magukhoz ragadták a mentális előnyt. A másik pedig, hogy a mérkőzésen belül lettünk egyre precízebbek, és bizonyos szegmensekben a találkozó folyamán javult a teljesítményünk. A szombati második találkozón kissé dekoncentráltak voltunk, több buta hibát vétettünk, de ennek ellenére is győztesen tudtuk elhagyni a pályát a szimpatikusan játszó miskolciak ellen. Talán a vasárnapi találkozón mutatkozott meg a játékosokon leginkább a mentális fáradtság. Időszakosan tudtuk az ellenfélre erőltetni az akaratunkat, akik a mérkőzés állásától függetlenül nagyon szépen dolgoztak. Ugyan az eredményjelzőn folyamatosan növekedett a különbség, de a pontosságunkban akadtak hibák, ám néhány jó egyéni teljesítménynek köszönhetően veretlenül sikerült lezárnunk a fordulót. Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk!

Cívis KK U14/A: Balogh Ádám, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Handari Máté, Makray Áron, Molnár Máté, Schmiedt Péter, Szabó-Zsámba Botond, Vágó Dániel, Vállai Bence, Vántus Botond, Váróczy Gergő, Wágner Ferenc.

Edzők: Gál Balázs, Boldizsár Ferenc