U14: A hetedik hellyel vigasztalódhattunk

Kiélezett küzdelmet követően végül megszerezte első győzelmét és a torna hetedik helyét a Cívis KK U14-es csapata a Nemzeti fiú Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjében. Gál Balázs és Boldizsár Ferenc fiai nyolc ponttal bizonyultak jobbnak a Pityke KSE gárdájánál.

Ugyan a ’csalódott csapatok csatája’ kifejezéssel általában a bronzmeccseket szokás illetni, az is tény, hogy a Nemzeti fiú Serdülő Bajnokság első helyosztóján sem két elégedett együttes találkozott. Ahogyan a Cívis KK, úgy a Pityke KSE is egylabdányi különbséggel maradt alul az előző körben, kis szerencsével tehát ugyanezen párosítás szereplői akár az ötödik helyért is megmérkőzhettek volna. Mivel azonban a sportban nincs helye a feltételes módnak, a hetedik helyért zajló ütközet maradt a felek számára vasárnap délelőtt.

A mieink kezdték jobban az összecsapást, szokás szerint a nyitónegyedben igyekezett megalapozni előnyét Gál Balázs legénysége. A hajdúságiak a hetedik percig csupán öt ponttal tudtak ellépni, (7-2) azonban egy időkérést követően gyorsan megduplázták vezetésüket Fekete-Gál Csongorék. (16-6) Patay Zsolt, a Pityke KSE mestere két húzóemberét, Lukácsi Gábort és Nagy Gábort is a második ötösbe jelölte, ennek megfelelően a nagyszünetre nem csak eltűntette hátrányát, de fordítani is tudott a nagykőrösi alakulat. (26-28)

A fordulás után újfent a mieink akarata érvényesült, Fekete-Gál mellett Váróczy Gergő és Makray Áron is eredményesen kosárlabdázott, visszaállt a tízpontos differencia a mieink javára. (47-37) Ez a távolság egészen a harmadik negyed végéig változatlan maradt, de a Lukácsi-Nagy duó vezérelte sárga-feketék a záró felvonás során 59-59-nél utolérték csapatunkat. Az utolsó két percben tehát egy teljesen új mérkőzés kezdődött, melyet a mieink ellentmondást nem tűrő magabiztossággal, 8-0-ra meg is nyertek, így a hetedik helyen zárták a 2020-21-es bajnoki kiírást.

Cívis KK U14 – Pityke KSE 69-59 (16-6, 10-22, 26-14, 15-17)

Cívis KK: Fekete-Gál 20/6, Makray 12, Váróczy 9/3, Balogh 9, Wágner 5, Nagy 4, Szabó-Zsámba 2, Schmiedt 2, Molnár, Vágó, Elek.
Vezetőedző: Gál Balázs

Gál Balázs: – Döcögősen indult a találkozó számunkra, elég sok hibát vétettünk mind támadásban, mind védekezésben. Olyan elemeket nem hajtottunk végre elég precízen, melyeket egyébként képesek a fiúk téthelyzetben is alkalmazni. Talán erről is szól az országos döntő, és talán ezért is hasznos, mert olyan körülmények között, olyan felfokozott hangulatban játszhatunk, ami máskor nem lehetséges. Nem feltétlen úgy alakult a hétvége, ahogyan azt előzetesen szerettük volna, viszont nagyon hasznos tapasztalatokkal lettek gazdagabbak a játékosaim, ezek pedig elengedhetetlenek ahhoz, hogy profi játékos váljon belőlük. Nekünk ez az elsődleges célunk, úgyhogy nagyon köszönjük, hogy itt lehettünk!