U14: Egy álommal szegényebben

Tíz pontos, 62-52-es vereséget szenvedett a Cívis KK U14-es csapata a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság nyolcas döntőjének első mérkőzésén. Ezzel eldőlt, hogy Gál Balázs és Boldizsár Ferenc együttese legjobb esetben az ötödik pozícióban zárhatja a tornát.

Ifjú kosarasaink életükben először kvalifikálták magukat az országos fináléra, így nem meglepő, hogy a ZTE elleni találkozót óriási várakozás előzte meg. Fekete-Gál Csongorék a nagy izgalmak ellenére jól kezdtek, Schmiedt Péter triplájával hét perc játék után elléptek a mieink. (14-7) A kék-fehérek mestere, Németh Csaba időkérése állította meg a debreceni rohamokat, mi több, a zalai gárda hamarosan egyenlíteni tudott. (16-16) Az első negyed mégis DEAC-előnnyel zárult, köszönhetően Wágner büntetőinek, és Fekete-Gál hármasának. (23-18)

A második játékrész már kevésbe sikerült fényesen Gál Balázs legénysége számára, Cseszkó Márk duplájával átvette a vezetést a Zalaegerszeg. (27-28) A hajdúságiaknak ezen periódus során alaposan meggyűlt a bajuk a pontszerzéssel, a félidő 35-28-as egerszegi fórral zárult.

Sajnos a hullámvölgyből a nagyszünet sem tudta kimozdítani a cívisvárosiakat, Mezőfi Márkék egy 14-3-as rohammal rendkívül kedvező helyzetbe hozták magukat. (31-49) A harmadik etap hátralévő részében rendezték soraikat Váróczy Gergőék, de a tizenöt pont körüli differencia állandósulni látszott. (36-51)

A záró felvonás felzárkózási kísérletei sokáig zárt kapukat döngettek. Az utolsó három percben aztán ha halványan is, de felcsillant a remény Makray Áronék számára, a jól működő letámadás eredményeképpen látótávolságon belülre került a Cívis KK. (52-59) A fordítás azonban elmaradt, így ifjoncaink pénteken kezdhetik meg hadjáratukat az ötödik helyért.

Cívis KK U14 – Zalakerámia ZTE KK U14 52- 62 (23-18, 5-17, 8-16, 16-11)
Cívis KK: Fekete-Gál 19/9, Makray 11, Váróczy 9, Schmiedt 8/6, Wágner 4, Nagy 1, Szabó-Zsámba-, Balogh -, Vántus -, Vágó -, Molnár -, Vállai.
Vezetőedző: Gál Balázs

Gál Balázs: – Azt előre tudtuk, hogy egy elég nehéz összecsapás vár ránk, és igazából talán a mérkőzés tétje nyomta rá a legnagyobb terhet a srácokra. Nem éltek még át ilyen jellegű összecsapást, rengeteg hibával és pontatlansággal játszottunk, főleg a második félidőben. Tudtunk előrelépni, ami mindenképp pozitívum, és azt is megmutatták a srácok a végjátékban, hogy van szívük. Volt esélyünk visszajönni a mérkőzésbe, még ha kicsi is. Ez sajnos nem így alakult, s én azt gondolom, hogy emiatt saját magunkat okolhatjuk, de tapasztalatszerzés szempontjából kulcsfontosságú volt, és büszke vagyok a srácokra.