U14: Irány a döntő!

A DEAC Kosárlabda Akadémia U20-as csapata után újabb debreceni utánpótlásegyüttes vívta ki a legjobbak között való szereplés jogát: Gál Balázs és Boldizsár Ferenc serdülői, a Cívis KK U14/A egyenes ágon jutott a legjobb nyolc közé. Mindezt a hétvégén, a Vasas Akadémia otthonában rendezett tornán érték el Fekete-Gál Csongorék.

A torna első mérkőzésén rögtön a házigazda került fiatal kosarasaink útjába. A Vasas elleni összecsapás nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt Váróczy Gergőék eltervezték, így begyűjtötték szezonbeli első vereségüket. A nyolcas döntőre való azonnali kvalifikációhoz több hiba már nem fért bele, a Pityke KSE ellen kötelező volt a győzelem a hajdúságiak számára. Ezt a sikert magabiztos különbséggel meg is tudta szerezni együttesünk, aminek köszönhetően a MAFC ellen már a nyolcba jutásért küzdhettek a Cívis KK ifjoncai. A piros-fekete fővárosi gárda rendkívül megnehezítette a mieink dolgát, azonban a fordulás után a február hónap legjobb akadémistájának választott Fekete-Gál Csongor vezetésével fokozatosan sikerült felülkerekedniük ellenfelükön, és bebiztosították helyüket az ország legjobbjai között.

Vasas Akadémia/A – Cívis KK U14/A 77 – 41 (21-7, 26-14, 10-14, 20-6)

Cívis KK: Fekete-Gál 10, Váróczy 9/3, Makray 7, Schmiedt 6, Vántus 3, Balogh 2, Handari 2, Wágner 2.
Edzők: Gál Balázs, Boldizsár Ferenc

Gál Balázs: – Egy fizikálisan és taktikailag is érett csapattal találkoztunk, amilyennel a szezon során még nem. Talán emiatt megilletődötten kosárlabdáztunk az első félidőben. Ugyan voltak időszakok, amikor sikerült megvalósítanunk a tervezetteket, de összességében a Vasas dominálta a játékot. A második félidőben rendezni tudtuk sorainkat és jóval összeszedettebben kosárlabdáztunk, így sikerült is megnyernünk a harmadik negyedet. Az utolsó játékrészben nem sikerült rést találnunk az ellenfél védekezésén, így vesztesen kellett elhagynunk a pályát egy rendkívül hasznos mérkőzésen.

Pityke KSE – Cívis KK U14/A 57 – 75 (14-19, 8-22, 19-16, 16-18)

Cívis KK: Fekete-Gál 26/6, Schmiedt 20, Makray 10, Váróczy 9, Nagy 6, Balogh 4.
Edzők: Gál Balázs, Boldizsár Ferenc

Gál Balázs: – A célunk elérése érdekében a Pityke elleni mérkőzésünk megnyerése kulcsfontosságú volt, így kontrolláltan próbáltunk kosárlabdázni, ám sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, így csak időszakosan sikerült megvalósítanunk a tervezetteket. Nagyon akartak a játékosok, de kissé kapkodva hoztunk döntéseket, és nem mindig alkalmaztuk a legjobb megoldásokat. Ennek ellenére folyamatosan nőtt a különbség, így végül magabiztosan sikerült győzedelmeskednünk.

Cívis KK U14/A – MAFC/A 79 – 72 (22-19,14-23,19-10,24-20)

Cívis KK: Fekete-Gál 30/3, Váróczy 16, Makray 14, Schmiedt 7/3, Nagy 6, Handari 4, Balogh 2.
Edzők: Gál Balázs, Boldizsár Ferenc

Gál Balázs: – A MAFC elleni mérkőzésünk győztese egyenes ágon bejuthatott az országos döntőbe. Talán az összecsapás terhe rá is nyomta a bélyegét a pontosságra. Kapkodva kosárlabdáztunk, sok elkerülhető hibát vétettünk, és nem is játszottunk elég élesen, a szabad labdákat többnyire az ellenfél szerezte meg, így hátránnyal mentünk a félidei pihenőre. A második játékrészben valamelyest rendezni tudtuk a sorainkat, ezáltal a vezetést is magunkhoz ragadtuk, ám kevésbé sikerült használnunk azokat a játékelemeket, melyekből igazán hatékonyak lehetünk. A végéig meg tudtuk tartani előnyünket, így egy fordulóval hamarabb sikerült kivívnunk az ország legjobb 8 csapata közé a részvételt.

Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra, mert elérték a forduló előtt kitűzött célunkat, sikerült bejutnunk a serdülő országos döntőbe. Nem volt könnyű feladat, és sokat dolgoztak ezért a sikerért a játékosok. Véleményem szerint nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, mert tudunk a hétvégi teljesítményünktől jóval összeszedettebben és koncentráltabban kosárlabdázni, ám a szezon elején nem tudtuk mennyire lehet realitás az A-döntő kivívása, most pedig biztos résztvevők vagyunk egy fordulóval korábban. Ezért még egyszer nagy gratuláció jár a játékosoknak, hiszen sok energia, idő és munka van e mögött, valamint ezúton is szeretném megköszönni az egész klubunknak, hogy minden támogatást megadtak, valamint folyamatosan biztosítanak ehhez, így igazán hatékonyan fejlődhetnek a játékosok!