Gyermek kupa, 1.forduló

Két fölényes győzelemmel kezdett csoportjában a Sarkadi Ferenc vezette Cívis KK „A” , míg a B-csoportban a Macskatigrisek és az Efrém Kenguruk egymás ellen is bizonyíthattak. A Macskatigrisek a következő fordulóban is a B-csoportban bizonyíthatnak, az Efrém Kenguruk a C-csoportban folytatják. A Cívis KK második számú csapata pedig egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a fordulót hármasában.

A csoport

Cívis KK „A” – NYKK Eötvös 136-19 (28-2, 50-7, 37-0, 21-10)

Pontszerzők: Szabó K. 33, Balázsi 28, Fárbás B. 27, Fárbás D. 12, Tóth-Sturza 9, Dalmi-Dienes 7, Soóky 6, Szabó F. 5, Ortutay 4, Gulyás 3, Szőke 2

Vezetőedző: Sarkadi Ferenc

Sarkadi Ferenc: -Egy gyenge ellenfél ellen kezdtük meg a bajnokságot, melynek tagjai csak néhány hete kezdtek el együtt edzeni. A mérkőzés eredménye csalóka. A nagy különbségű győzelem ellenére rengeteg hibával játszottunk: rengeteg pontatlan passz, türelmetlen játék és nagyon gyenge dobószázalék jellemezte a játékunkat, ami egy erősebb csapat ellen megbosszulta volna magát. A játékosok közül kiemelkedett Szabó Kristóf és Balázsi Csanád hatékony és magabiztos támadójátékával illetve Tóth-Sturza Martin példamutató védekezésével

Cívis KK „A”- Zsákoló Zsiráfok 150-14 (0-36, 6-38, 4-41, 4-35)

Pontszerzők: Szabó K. 30, Balázsi 26, Fárbás D.18, Fárbás B. 18, Dalmi-Dienes 18, Szabó F, Gulyás 9, Tóth-Sturza 6, Soóky 6, Ortutay 4, Szőke 1

Sarkadi Ferenc: -A két mérkőzés között átbeszéltük a hibákat sokkal jobb teljesítményt nyújtott a csapat. Annak ellenére, hogy az ellenfél lényegesen képzettebb volt, még nagyobb arányú győzelmet arattunk. Az elmúlt hetekben gyakoroltak közül nagyon sok mindent megvalósítottunk és egy, a korosztályhoz képest kiemelkedően érett játékot mutatott be a csapat. Az egyik legfontosabb eredmény, hogy megéreztük és nagyon jól alkalmaztuk az átsegítő védők melletti gyenge oldali passzokat, melyek kivitelezésében kiemelkedőt nyújtott Balázsi Csanád és Dalmi-Dienes Kende. Rajtuk kívül magas szinten teljesített a gyors indításokban Fárbás Dániel, védekezésben és extra helyezkedésben Szabó Frigyes, besegítő védekezésben Gulyás Bálint, az átadásokban és védekezésben az első mérkőzéshez képest jelentősen feljavuló Ortutay Bendegúz  és ponterős támadásban az előző mérkőzéshez hasonlóan a szinte hibátlan dobóteljesítményű Szabó Kristóf.

B csoport

Cívis KK Macskatigrisek- NYIKSE Tűzgolyók A 49-56 (8-17, 9-14, 16-16, 16-9)

Cívis KK Macskatigrisek: Pásti 12, Taricska 15, Sztojka 7, Győrvári, Elekes, Kontér 6, Kálmánchelyi 2, Pataki , Mizsák 3, Telegdi 1, Kovács, Terdik.

Kecskeméti János:-Volt néhány rendkívül jól képzett, a korosztályán jóval túlmutató megoldásokat bemutató fiú, tehát jogos volt a félidei eredmény. A félidőben felhívtam a figyelmet, hogy nincs vége a meccsnek. A folytatásban olyan bátran játszottak, hogy nem ismertem rájuk. Nem az eredményt bámulták állandóan, hanem megpróbálták megoldani a részfeladatokat, és csak a játékra koncentráltak. Sajnos a végén csak egy kicsi hiányzott a fordításhoz, de ígyis egy fontos tanulságot levonhatnak a lányok: soha nem szabad kishitűen kezdeni.

Civis Efrém Kenguruk- Nyíkse Tűzgolyók/A 42-55 (11-12, 10-15, 7-12, 14-16)

Civis Efrém Kenguruk: Szakál Péter 19, Mikes Máté 9, Övelti Mihály Gábor 5, Nagy Áron 4, Laboncz Ferenc 2, Pogácsás Zsolt 1, Kompár Levente 1, Bakos Farkas 1, Duli Zsolt, Sivadó Áron, Mester Dániel, Réz Kristóf.

Farkas Csanád: Az első negyedben a srácok mindent beleadtak, küzdöttek és jó védekezéssel, illetve sok megszerzettszerzett labdával majdnem döntetlenre hozták. A második etapban nem volt döccenőmentes, a sok helyzet megteremtése mellet sok volt a kihagyott ziccer, ezen dolgoznunk kell a közeljövőben. A második félidőben az ellenfél egy magasabb fokozatra kapcsolt és a kemény védekezésük miatt nem tudtunk annyi pontot dobni, azonban a védelmünk nem volt a helyén és a harmadik negyedre elhúztak a Tűzgolyók. A véghajrában meglepetésemre a srácok utolsó erejüket beleadva kemény védekezéssel megpróbálták megfordítani a meccset, de sajnos ez nem sikerült, azonban büszke vagyok az Efrém fiúkra mivel végig akarattal és mindent beleadva játszottak.

Cívis KK Macskatigrisek- Cívis Efrém Kenguruk 72-25 (16-2, 24-8, 12-9, 20-6)

Cívis KK Macskatigrisek: Pásti 22, Taricska 16, Sztojka 10 , Győrvári 8 , Elekes 7, Kontér 2, Kálmánchelyi 2, Szabó L. 2 , Decleva 2 , Orosz 1, Pataki, Szabó A.

Vezetőedző: Kecskeméti János

Cívis Efrém Kenguruk: Övelti 6, Nagy 4, Szakál 4, Laboncz 3, Mikes 2, Kompár 2, Réz 1, Duli 1, Szarka 1, Mester 1, Sivadó, Bakos.

Vezetőedző: Farkas Csanád

Kecskeméti János:- Két edzőmeccset játszottunk az első forduló elött, így nagy volt az izgalom a lányoknál. Ettől függetlenül elég szép megoldásokat láttam tőlük, különösen a lerohanásoknál. viszont, amikor elfáradnak, akkor mindent „izomból” akarnak megoldani, ami korántsem célravezető egy fiú csapat ellen. Védekezésben komoly probléma volt a rásegítések és a helyezkedések tekintetében, de ez a rutintalanság számlájára írható, viszont a mérkőzés folyamán fokozatosan javították a hibákat.

Farkas Csanád: -Meglátszódott, hogy csak egy edzőmeccset játszottunk a bajnokság előtt, mivel nagyon meglepetten és félénken kezdtük a találkozót. Az első félidőben nagyon sok kihagyott helyzetünk volt és kapkodva játszottunk. A harmadik negyedre csodaszép játékkal és jó védekezéssel kellemetlen pillanatokat okoztunk a macskáknak, azonban ezen még javítani kell.

D csoport

Civis KK U12 „B” – Karcagi SE Oroszlánok 59-26 (13-3, 19-11, 17-2, 10-10)

Cívis KK: Simon-Palásti 14, Kondor 11, Horn 10, Labancz 7, Abdul-Rahman 6, Papp 4, Elek 4, Fekete 3, Tóth, Kiss.

Vezetőedző: Gyalog Balázs

Gyalog Balázs: – Idén az előző évekhez képest, már az első fordulóban úgy döntöttünk, hogy elindítjuk „B” jelű csapatunkat is, hogy a gyerekek többet fejlődjenek, és több lehetőséghez jussanak. Nem indult könnyen a bajnokság, hiszen a rengeteg betegség és sérülésnek köszönhetően, épphogy 10 fővel el tudtunk utazni. Az első mérkőzést álmosan kezdtük, így mind támadásban, mind pedig védekezésben sok hibát vétettünk. A második félidőre azonban feljavult a gyerekek játéka és sikerrel vettük a szezon első mérkőzését.

BC Rookies Oradea – Civis KK U12 „B” 70-42 (19-11, 16-20, 19-6, 16-5)

Cívis KK: Horn 11, Abdul-Rahman 9, Elek 6, Kiss 4, Papp 4, Labancz 4, Simon-Palásti 2, Kondor 2, Fekete, Tóth.

Gyalog Balázs: Második meccsünket egy Nagyváradi lány csapat ellen játszottuk, és az elmúlt évek tapasztalataiból már tudtuk, hogy nem lesz könnyű ellenfél. Jól kezdtünk a mérkőzésen sok szerzett labdával és lepattanóval dolgoztak a fiúk azonban a helyzetkihasználásaink nem sikeredtek túl jól. A második sor extra teljesítményének köszönhetően még a vezetést is sikerült átvennünk a szünetre. Sajnos a második félidőre fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, buta szabálytalanságokat követtünk el, aminek köszönhetően a 3. negyed utolsó 3 percét „emberhátrányban” 4 fővel kellett lejátszani. Összeségében úgy gondolom jó tapasztalatokat szereztünk, láthattuk miben kell fejlődni, előre lépni, hogy egy csoporttal fentebb folytathassuk a bajnokságot.