Kenguru kupa, 2. forduló

A Cívis KK Tigrisek az A-csoportban a karcagi lányok felett közel ötven ponttal diadalmaskodtak, míg TK-Rakéták dupla sikerrel nyugtázták a hétvégét. Az Efrém Kenguruk fölényes győzelmet arattak a Fehértigrisek ellen, a szabolcsi alakulat viszont már nagyobb kihívást jelentett számukra. A Kossuth Leopárdok szoros mérkőzésen maradtak alul az ACS Wildcats ellen, a Nyíregyházát viszont magabiztos játékkal győzték le, a második számú alakulatuk szintén 1-1-es mérleggel zárta a fordulót.

A csoport

Cívis KK Tigrisek – Cívis KK TK Rakéták 38-49 (6-9,10-16,7-10,15-14)

Cívis KK Tigrisek: Tacsi Ádám 15, Elek Boldizsár 7, Gombos Olivér 4, Posta Botond 4, Fúró Máté 3, Györfi Dávid 2, Váradi Zsombor 1, Bíró-Dobi Vince 1, Kedves Norbert 1.

Vezetőedző: Kozák István

Cívis KK TK Rakéták: Tóth-Struza 13, Németh 7, Török 7, Kenéz 5, Mester 5, Kormos 5, Szabolcsi 4, Labancz 1, Mocsár 1, Szabó 1.

Vezetőedző: Sarkadi Ferenc

Kozák István: Nagy dicséret illeti a fiúkat, hiszen csapatként küzdve, egymást keresve egy szoros mérkőzést tudtunk játszani. Minden negyed szorosan alakult, a TK-sok pontosabbak voltak a befejezésekben, ez döntött a javukra. Külön öröm, hogy 1 kivétellel minden játékosunk szerzett pontot.

Sarkadi Ferenc: – Az első mérkőzés azt igazolta vissza, hogy védekezésben és a pontosság terén is sikerült fejlődnünk. Meg kell említeni, hogy ellenfelünknél sérülés miatt nem játszott a korosztály kiemelkedően legjobb játékosa, ez is segítette csapatunkat. Ezért helyén kezeljük mostani győzelmünket, de a jövőre nézve biztató, hogy kitűzött céljainknak megfelelően elindult egy folyamat. Külön öröm, hogy több olyan játékosunk is fejlődött egyénileg, akik eddig nem voltak meghatározó csapattagok. Közülük kiemelkedően teljesített és egyik leghasznosabb játékosunk volt Török Zalán és a még egy évvel fiatalabb Németh Bence, védekezésben pedig kulcs szerepet játszott Labancz Vilmos.

KARCAGI SE Oroszlánkák – Cívis KK Tigrisek 33-80 (2-19,15-25,8-24,8-12)

Cívis KK Tigrisek: Tacsi Ádám 20, Elek Boldizsár 17, Váradi Zsombor 15, Fúró Máté 10, Gombos Olivér 6, Györfi Dávid 6, Bíró-Dobi Vince 4, Fekete Szabolcs 1, Kedves Norbert 1.

Kozák István: Rövidke szünet után léptünk pályára a karcagi lány csapat ellen, akik az előző fordulóban megnyerték a „B” csoportot. Így mi is nagyon motiváltan léptünk pályára, hiszen a tét az volt, hogy maradunk-e a következő fordulóra az „A” csoportban. A koncentrált játéknak meg is lett az eredménye, minden negyedet megnyerve, magabiztos győzelmet arattunk.

Cívis KK TK Rakéták – KARCAGI SE Oroszlánkák 69-22 (21-0,14-6,17-4,17-12)

Cívis KK TK Rakéták: Tóth-Struza 20, Török 16, Kenéz 9, Labancz 7, Szabolcsi 5, Szabó 5, Kormos 3, Németh 3, Mocsár 1, Mester -.

Sarkadi Ferenc: – A második mérkőzésen egy gyengébb játékerőt képviselő lány csapat ellen játszva elsődleges feladatunk az ellenfél egyetlen, de kiemelkedő képességű játékosának a semlegesítése volt, amit Kormos Dávid okos és dinamikus védekezésével sikerült hatékonyan megoldani. Támadásban hatékonyan segítette a csapatot az első meccsen is jól teljesítő Tóth-Sturza Martin.

B csoport

Cívis Efrém Kenguruk – Cívis KK Fehértigrisek 73-12 (12-4,18-2,13-6,30-0)

Cívis Efrém Kenguruk: Szakál Péter 19, Csobán Leila 15, Ölveti Mihály 13, Pogácsás Zsolt 9, Laboncz Ferenc 8, Mikes Máté 6, Szabó Johanna 3, Hramcsák Milán, Tajta Léna, Seres Emma

Vezetőedző: Kovács Balázs

Cívis KK Fehértigrisek: Köles 6, Kiss 4, Halász 1, Kolozsvári 1, Burai -, Lovas -, Sörös -, Zékány -, Dudás -.

Vezetőedző: Bajusz György

Kovács Balázs: – Az első mérkőzésen a debreceni lányok ellen sikerült dominálnunk, nagy sebességgel és szépen kosárlabdáztunk és sok pontot szereztünk. Nagy öröm volt, hogy mindenki részt vett a támadásokban és igazi kosárlabdát mutattunk be, örültem, hogy a harmadik negyedben a tiszta lány sorunk is szépen kosárlabdázott.

Cívis KK Fehértigrisek – Nyíregyházi Sportcentrum/A 21-83 (6-24,6-17,3-26,6-16)

Cívis KK Fehértigrisek: Dudás 4, Lovas 4, Köles 4, Halász 3, Burai 2, Kiss 2, Sörös 1, Zékány 1, Kolozsvári -.

Bajusz György: Ez a forduló megmutatta, hogy még túl erős nekünk a mezőny eleje. Sajnos erősen hiányosak is voltunk, de teljes csapattal is nagy falat lett volna mindkét ellenfél. Reméljük, előbb-utóbb visszatérünk ide, a B-csoportba, de addig még sok edzés és mérkőzés vár ránk, sok még a tanulnivalónk. Gratulálok ellenfeleinknek az eredményes játékukhoz, a mi lányainknak pedig a küzdeni tudáshoz. Nagyon szépen helytálltak a “duplázás” során, a második meccsen is ugyanúgy hajtottak, mint az elsőn (gyakorlatilag pihenő nélkül és mindössze egy cserelehetőséggel). Sőt, negyedről negyedre sikerült mindig egy kicsit jobban játszani, sokat tanultak és fejlődtek már ezen a két meccsen is.

Nyíregyházi Sportcentrum/A – Cívis Efrém Kenguruk 83-55 (21-10,17-23,23-5,22-17)

Cívis Efrém Kenguruk: Mikes Máté 16, Szakál Péter 15, Csobán Leila 8, Nyirán Demeter 6, Ölveti Mihály 5, Laboncz Ferenc 3, Seres Emma 1, Hramcsák Milán 1, Pogácsás Zsolt, Szabó Johanna, Tajta Léna, Kiss Gergely.

Kovács Balázs: – A második mérkőzésen egy nagyon szervezett, több éve versenyző csapat ellen játszottunk, akik rutinban és taktikában felénk tudtak kerekedni. Nagyon pozitívnak tartom a gyerekek hozzáállását, a mutatott játékot és az 55 dobott pontot egy ilyen szervezetten és taktikusan kosárlabdázó csapat ellen.

A bajnokság második fordulójában sikerült bizonyítani, hogy az élmezőnyben van a helyünk. Az edzéseken sokat és pontosan kell dolgoznunk, a mérkőzéseken pedig minél több tapasztalatot kell szereznünk, hogy ilyen erősségű csapatok ellen győzelmi esélyeink legyenek. De nem lehetünk telhetetlenek, hiszen még mindig csak egy éve kosárlabdáznak a gyerekek és most is volt olyan játékos, aki először lépett pályára hivatalos mérkőzésen. Gratulálok a gyerekeknek! Csak így tovább! Hajrá Efrém!

C csoport

Cívis KK Kossuth Leopárdok – ACS Wildcats Baia Mare I. 42-46 (4-5,15-13,15-7,8-21)

Cívis KK Kossuth Leopárdok: Szabó Cs. 9, Mándy 6, Mogyorósi 6, Benke 5, Szepesi 5, Kovács 4, Kecskés 3, Szabó S. 2, Csatáry 1, Tarpay 1, Szabó T. -, Demeter -.

Vezetőedző: Ökrös Tamás

Zsákoló Zsiráfok/A – Cívis KK Kossuth Leopárdok 17-64 (2-18,4-16,5-17,6-13)

Cívis KK Kossuth Leopárdok: Kecskés 16, Szabó Cs. 12, Kovács 8, Tarpay 7, Mándy 6, Mogyorósi 4, Szabó S. 4, Szepesi 2, Csatáry 2, Benke 2, Szabó T. 1, Benke -.

Ökrös Tamás: -A szezon harmadik mérkőzésén egy végig szoros meccset játszottunk. A rengeteg kihagyott ziccer és büntető dobás mellett az ellenfél 31-es játékosát nem tudtuk kellően védeni. A második találkozón a Nyíregyháza leány első számú csapatát nagyon magabiztos játékkal vertük. Összeségében büszke vagyok a fiúkra! Megint előrébb léptünk. 

E csoport

Dife KK – Cívis KK Kossuth Leopárdok/B 29-59 (6-19,16-11,2-19,5-10)

Cívis KK Kossuth Leopárdok/B – Hajdúböszörményi TE 36-59 (14-12,4-14,8-11,10-22)

A két mérkőzés pontszerzői:

Cívis KK Kossuth Leopárdok/B: Szürös K. 27, Fintor A. 21, Sopronyi V. 15, Stefán L. 10, Balogh D. 9, Dinya L. 6, Gál K. 3, Kovács L. és Szabó T.B. 2.

Vezetőedző: Ökrös Tamás

Ökrös Tamás: –Első hivatalos mérkőzésünkön nagy arányban tudtunk győzedelmeskedni a hazai csapat ellen. A másodikon a lányok nagyon keményen védekeztek, hogy megállíthassák ellenfelünk egy-egy vezér játékosát negyedenként. Összességében nagyon jó hozzáállással, igazi csapatként küzdöttünk!