Kenguru Kupa – 7.forduló

A hajdúsági kosárpalánták a Debrecenben és Nyíregyházán léptek parkettre az országos Kenguru Kupa hétvégi fordulójában.

Cívis KK Tigisek – Cívis KK Fehértigrisek 80 – 55

Nyíregyházi Sportcentrum/A – Cívis KK Tigrisek 46 – 58

Edzők: Gál Balázs, Szekeres Ferenc

Edzői értékelés: -Nagyon eseménydús fordulón vagyunk túl. Először a Fehértigrisek csapata ellen néztünk szembe, ahol nehezen találtuk a ritmusunkat, de aztán voltak nagyon biztató összejátékok. Hullámzó volt a teljesítményünk, hiszen néha egészen tetszetős játékot mutattunk, ám máskor könnyelmű hibákat vétettünk. Alapvetően egy jó ritmusú mérkőzésen tudtunk végül tapasztalatot szerezni és győzedelmeskedni. A második találkozón nagyon nehéz dolgunk volt. Viszonylag sok figyelmetlenséggel kezdtünk, az ellenfél szurkolóinak köszönhetően pedig parázs hangulat alakult ki. Sajnos Nagy-Angi Levente csúnya sérülése tovább nehezítette a helyzetünket, ám a második félidőre karaktert mutattak a srácok, nagyon szépen összekapták magukat, és ugyan nem volt hibátlan a játékunk, ám kimagasló egyéni teljesítményekkel és önzetlen csapatjátékkal meg tudtuk fordítani a találkozót, és sikerült győztesen elhagynunk ezúttal is a parkettet.

Mindkét győzelmünket Nagy-Angi Levinek szeretnénk ajánlani és minél hamarabbi felépülést kívánunk!

A csapat tagjai: Berei Zsombor, Berényi Nimród, Berényi Bendegúz, Bun Noel, Galla György, Hij Balázs, Horváth Konrád, Kovács Nimród, Lukács Tamás, Máriás Károly, Nagy-Angi Levente, Pákh Kornél, Takács Benedek, Zagyva Márk.

Cívis KK Kossuth Leopárdok – NYÍKSE Tűzokádók 50 – 62

BC Uzhgorod- Cívis KK Kossuth Leopárdok 35 – 49

Edző: Ökrös Tamás

Csapat tagjai: Ányos Tamás, Bányai Levente, Borbély Hunor, Herczeg Roland, Korhut Márton, Kovács Balázs, Novák Nimród, Ritter Olivér, Stefán Ádám, Széles Martin, Tóth Botond, Török András.

Edzői értékelés: -A szezon első idegenbeli tornáján vettünk részt. Mindig is arra készülünk, hogy minden egyes mérkőzés más, más a terem, a palánk, labda és a játékvezetés. Nekünk kell alkalmazkodnunk. A mai két mérkőzés, az ilyen szintű alkalmazkodás, magas iskolája volt fiatal csapatunknak!

A hazai csapat elleni mérkőzést rosszul kezdtük, ziccereket hagytunk ki. A második negyedben szépen elkezdtük a felzárkózást, elkezdhettük volna. Sajnos, a hazai játékvezetői felfogáshoz való alkalmazkodásunk teljesen lehetetlennek bizonyult (más statisztika adatok mellett „26 – 11” büntetőaránnyal végeztünk).

A második mérkőzésünket az Ungvár csapata ellen jobban kezdtük és végig vezetve irányítottunk. Itt a két ország korosztályos szabályok különbségéhez kellet a gyerekeknek alkalmazkodni. Többek között meg kellett tanulnunk eredményesen támadni a nálunk szabálytalan, behúzódó védekezés ellen, és védekezni az elzárások ellen.

Nagyon büszke vagyok a csapatunkra. A nehéz körülményekhez alkalmazkodva, mindvégig tartották magukat és mutatták karakterüket. A hármas körbeverés következtében csupán 2 ponttal maradtunk le az „A” csoportos tagságtól! Hajrá Leopárdok!

Cívis KK KisTigrisek- CSS Sighet Máramaros 52 – 39

LPS CSS Satu Mare – Cívis KK KisTigrisek 53 – 44

Edző: Bogdán Mihály

Edzői értékelés: -Úgy gondolom két kifejezetten izgalmas és hasznos mérkőzést sikerült játszanunk. Az első mérkőzésen nagyszerű csapat teljesítménynek köszönhetően sikerült győznünk, azonban a második mérkőzésen érzésem szerint első sorban fejben fáradtunk el, aminek köszönhetően számos ki nem kényszerített hibát követtünk el. Véleményem szerint mind a támadó, mind a védő oldalon tapasztalható előrelépés a srácok játékában. Szeretnék gratulálni a résztvevő csapatoknak és mihamarabbi felépülést kívánok Nagy-Angi Levinek!