Kenguru kupa: Öt debreceni csapat is pályára lépett

Öt debreceni csapat is pályára lépett a hétvégén a Kenguru kupa első fordulójában, az A-csoportot a Cívis KK Tigrisek nyerték, két győzelemmel a TK Rakéták és az Efrém Kenguruk előtt. A CKK Fehértigrisek alakulata is megkezdte a bajnokságot vasárnap a Kossuth Gimnáziumban és 1-1-es mutatóval bebiztosította helyét csoportjában, a Kossuth Leopárdok pedig Nyíregyházán szerepeltek, ahonnan egy magabiztos győzelemmel és egy vereséggel utaztak haza.

 A-csoport

Cívis KK Tigrisek – Cívis Efrém Kenguruk 61 – 47 (26-7, 9-17, 12-3, 14-20)

Cívis KK Tigrisek: Balázsi 28, Váradi 7, Elek 6, Tacsi 6, Posta 6, Furó 3, Gombos 2, Györfi 1, Fekete 1, Kedves 1, Bíró-Dobi.

Edző: Kozák István

Cívis Efrém Kenguruk: Szakál 24, Mikes 10, Nyirán 4, Kártik 3, Ölveti 2, Szarka 1, Hramcsák 1, Csobán 1, Pogácsás 1, Hartman, Gánicz, Kiss.

Edző: Kovács Balázs

Kozák István: Nagy izgatottsággal vártuk az első hivatalos mérkőzéseinket. Nagyon örültem, hogy a pályára lépő 11 fiúból 10-en pontot is tudtak szerezni és a védekezésből is mindenki kivette a részét.

Kovács Balázs: Megszorongattuk a másik két debreceni csapatot, az ellenfél rutinos és kiemelkedő játékosa az első negyedben nagy különbségű vezetéshez juttatta a Tigriseket. Nagy pozitívum, hogy nem estünk össze és a második sor nagyon szépen visszakapaszkodott. A második félidőben már mindenki jól teljesített és a mérkőzés végére közelebb is tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. Nagy iramú, jó meccset játszottunk, Szakál Péter és Mikes Máté eredményes játéka nagyon kellett a szorosabb eredményhez.

Cívis Efrém Kenguruk – Cívis KK TK Rakéták 43 – 47 (9-7, 17-22, 4-8, 13-10)

Cívis Efrém Kenguruk: Szakál 20, Mikes 3, Nyirán 6, Kártik 4, Ölveti 2, Szarka, Csobán 4, Pogácsás 1, Hartman 3, Gánicz, Kiss, Lukács.

Cívis KK TK Rakéták: Tóth-Sturza 19, Pótor 10, Török 6, Kenéz 5, Szabolcsi 3, Mocsár 2, Cogoi 1, Németh 1, Molnár, Deák-Bogárdi, Labancz, Visky.

Edző: Sarkadi Ferenc

Kovács Balázs: – A második meccsen nagyon szépen kosárlabdáztunk, első sorban Nyírán Demeter, aki délelőtt még atlétika versenyen sprintelt, délután mindkét alkalommal pályára lépett és 2012-esként 6 pontig jutott, Ölveti Misi, Hartman Roli és Kártik Dodi nagyot védekezett, Csobán Leila két szép kosarat szerzett, a Mikes Máté – Szakál Péter páros pedig gyönyörű befutásos akciót vitt véghez. A vereség ellenére nagyon büszke vagyok a gyerekekre, kiváló mérkőzést játszottak, hatalmasat küzdöttek, és nagyon elfáradtak.

Sarkadi Ferenc: Nagyon sok dolgon kell javítanunk az előttünk álló hónapokban. A páros negyedekben tudtunk eredményesebbek lenni, köszönhetően Tóth-Sturza Martin és Török Zalán ügyes játékának. A mérkőzés végére a duplázás miatt nagyon elfáradtak fizikailag és fejben is a játékosaink, így izgalmasra sikeredett a végjáték, ahol némi szerencsével megőriztünk néhány pontot az előnyünkből.

Cívis KK TK Rakéták – Cívis KK Tigrisek 50 – 61 (2-21, 23-7, 4-27, 21-6)

Cívis KK TK Rakéták: Tóth-Sturza 19, Szabolcsi 8, Török 7, Pótor 4, Molnár 3, Németh 3, Deák-Bogárdi 2, Labancz 2, Kenéz 1, Visky 1, Cogoi, Mocsár.

Cívis KK Tigrisek: Balázsi 26, Tacsi 20, Elek 7, Gombos 5, Furó 2, Györfi 1, Biró-Dobi, Fekete, Posta, Váradi, Kedves.

Sarkadi Ferenc: Érződött, hogy az idény első mérkőzését játszottuk. Rengeteg hibával és ami még nagyobb gond, hogy borzasztó félénken kosárlabdáztunk, Mocsár Gábor bátor játékát ki lehet emelni. A játékosok mentségére szolgáljon, hogy a csapat jelentős részének ez volt élete első hivatalos mérkőzése. Ami biztató volt, hogy két negyedet meg tudtunk nyerni és egy kicsit magabiztosabb játékkal, még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést.

Kozák István: A lebonyolítás azt hozta, hogy mi dupláztunk, így egy rövid pihenő után ismét mi következtünk, a jó erőkből álló TK Rakéták ellen. A negyedeink mint valami sorminta, úgy követték egymást, mi az első és a harmadik etapot nyertük meg, míg ellenfelünk a második és a negyedik játékrészben volt eredményesebb, a végelszámolás nekünk kedvezett.

B-csoport

Cívis KK Fehértigrisek – Zsákoló Zsiráfok/A 58-34 (6-10, 16-11, 14-6, 22-7)

Cívis KK Fehértigrisek: Elekes 25, Kiss 16, Köles 8, Kun-Sipos 3, Halász 3, Sörös 2, Burai 1, Zékány, Bernát-Lukács

Edző: Bajusz György

Karcagi SE Oroszlánkák – CKK Fehértigrisek 77-27 (15-9, 31-10, 14-4, 17-4)

CKK Fehértigrisek: Elekes 11, Kiss 7, Köles 4, Kun-Sipos 2, Halász 1, Sörös 1, Bernát-Lukács 1, Zékány, Burai.

Bajusz György: – Sajnos sokan hiányoztak betegség miatt, de szerencsére kilenc emberrel le tudtuk játszani meccseinket. Az első találkozón nem csak létszámban, de magasságban, gyorsaságban és versenyrutinban is jócskán elmaradtunk karcagi ellenfelünktől, és ez a végeredményben meg is mutatkozott. A következő összecsapáson már az ellenfél szintje is közelebb állt hozzánk. Szoros kezdést követően, egyre jobb védekezéssel, és sok labdaszerzéssel végül győzni tudtunk. Így maradtunk a B-csoportban, ahol legközelebb, várhatóan még nehezebb dolgunk lesz, de igyekszünk a most szerzett tapasztalatokat is felhasználva fejlődni. Az egész csapat dicséretet érdemel, a „rutinosabbak” az eredményes játékért, küzdeni tudásért, a kezdők az igyekezetükért.

C-csoport

NyKK Eötvös – Cívis KK Kossuth Leopárdok 4-24 (0-8, 1-10, 2-4, 1-2)

Cívis KK Kossuth Leopárdok: Muszka 7, Benke 5, Mándy 4, Kovács 3, Kőrösi 3, Szabó Cs. 1, Tarpay 1, Mogyorósi, Csatáry, Szabó S., Szepesi, Varga.

Edző: Ökrös Tamás

Cívis KK Kossuth Leopárdok – Nyíregyházi Sportcentrum/A 17-67 (0-25,9-21,6-12,2-9)

Cívis KK Kossuth Leopárdok: Muszka 7, Benke 3, Kőrösi 2, Mogyorósi 1, Demeter 1, Csatáry 1, Mándy 1, Szabó S. 1, Kovács, Szabó Cs., Szepesi, Varga.

Ökrös Tamás: A „kis Kossuth” első hivatalos tornáján nagyon szépen kezdett csapatunk. Gyorsan és energikusan játszottunk egy hasonló képességű gárda ellen. A második mérkőzés ellenfele azonban még nagy falat volt számunkra. Az idősebb és sokkal tapasztaltabb Sportcentrum megmutatta nekünk a további fejlődés irányát.