Kilenc ponttal vertük a Nagyváradot

Lejátszotta első edzőmérkőzését a Cívis KK fiú U14-es csapata. A srácok ellenfele a Baschet Star Nagyvárad csapata volt.

A klubnak szoros kapcsolata van egy ideje a nagyváradiakkal, korábban minden hónapban megmérkőztek valamelyik korosztályban, azonban a vírus ezt a jó szakmai együttműködést is ellehetetlenítette.
Ezúttal a debreceniek kilenc ponttal többet dobva megnyerték a meccset.

Cívis KK Debrecen–Baschet Star Nagyvárad 73–64 (17-28, 25-5, 13-10, 18-21)

Debrecen, Szent Efrém Tornacsarnok
CKK: Szűcs Nándor 4, Tóth-Sturza Márkó 13, Melczer Bernát 5, Somi Zsolt 7, Szabó Máté 1, Debreczeni Ádám 10, Szafkó Márk 23, Vajas László 6, Kóthay Balázs 2, Vadai Balázs 2, Tarsoly Andor, Gyulai Botond, Tóth Bálint, Kincses Boldizsár.
Edzők: Kovács Balázs, Cserfalvi István.

Kovács Balázs: Augusztus 2-án kezdtük a felkészülést a gyerekekkel, azóta nagyon szorgalmasan és jó hozzáállással dolgozott a csapat. A technikai és fizikai képzés mellett elsősorban a játék gyorsításával foglalkoztunk. A nagyváradi csapattal két éve nem találkoztunk, így nem tudtuk, hogy a két gárda hol tart egymáshoz képest, de azt tudtuk, hogy jó mérkőzést fogunk játszani, ahol nagy lesz az intenzitás és kemény a védekezés. A célunk az volt, hogy ezt a tempót, és keménységet felvegyük mi is. Sikerült is jól kezdenünk az első negyedben, 4 percig vezettünk, utána ellenfelünk elsősorban fizikailag nőtt felénk, mi pedig elbizonytalanodtunk, és komolyabb hátránnyal zártuk a játékrészt. A második negyedben görcsösen javítani akartunk, így hiába szereztünk labdákat az első percben, türelmetlenek voltunk és elkapkodva fejeztük be a támadásokat. Az első kosár megnyugtatta a gyerekeket és innentől kezdve a dominanciánk eredményessé vált. Nagyon sok labdát szereztünk, nagy tempót diktáltunk, nagy arányban sikerült megnyernünk a negyedet, és ezzel megfordítottuk a mérkőzést. A második félidőben mindkét csapat több hibát vétett, mi is kezdtünk kicsit fáradni, de továbbra is mentünk előre, és sikerült ebben a játékrészben is könnyű kosarakat szerezni. Pozitívum, hogy mind a 14 játékost bátran pályára lehetett küldeni, mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez, és a végjátékban is egészen taktikusak tudtunk maradni. Örülök, hogy győzelemmel sikerült kezdeni a szezont, azonban a gyerekeknek is elmondtuk, hogy elsősorban nem az eredményjelző mutatja meg a teljesítményüket. A mutatott hozzáállásnak és játéknak még jobban örültünk, de azt is tudjuk, hogy rengeteget kell még dolgoznunk, hogy kijavítsuk az elkövetett hibákat.