Ráthonyi Tamást díjazták

A Magyar Diáksport Szövetség életművének elismeréseként, és az utánpótlásnevelésben végzett kiváló munkájáért emlékplakettel jutalmazta a legendás debreceni kosárlabdaedzőt, Ráthonyi Tamást. A díjat az MDSZ elnöke, Balogh Gábor adta át a Cívis KK szakmai igazgatója részére.

Ráthonyi Tamást, vagy ahogy tanítványai hívják, Tan’ Bá-t aligha kell bemutatni a debreceni kosárlabdaéletben ismerősök számára, de neve még azok fülében is legalább ismerősen cseng, akik soha életükben nem láttak egyetlen mérkőzést sem. Eredményei abszolút alátámasztják jó hírnevét, hiszen 15 diákolimpiai bajnoki címével minden bizonnyal vezeti a sportág képzeletbeli éremtáblázatának örökranglistáját. Négy alkalommal a középiskolás világjátékokra is eljutott a Tóth Árpád Gimnázium csapatával, ami szintén egyedülálló tett a hazai diáksport történetében. Nem is feledkezett meg róla az MDSZ, hétfő délelőtti ünnepségükön emlékplakettel tüntették ki a hajdúsági mestert.

Volt már szerencsém több ehhez hasonló elismerést átvenni, és mint minden egyes alkalommal, ezúttal is jó érzéssel töltött el, hogy díjazták a munkásságom és persze nagy megtiszteltetés is egyaránt – fogalmazott lényegretörően Ráthonyi.