Bravúros selejtező a serdülőknél

A Cívis KK „A” csapata Körmenden lépett parkettre, ahol hibátlan mutatóval zártak, ezzel bebiztosították helyüket a korosztályos bajnokság felsőházába. A DSI alakulata Nyíregyházán aratott sikert, míg Bazsik Péter és Kerezsi Csaba tanítványai hazai pályán a NYÍKSE és a MEAFC fiataljait múlták felül.

A három győzelemnek köszönhetően bejutottunk a bajnokság felsőházába, ahol az ország 10 legjobb csapata szerepel, ami mindenképpen komoly siker. A két sima siker mellett nagy bravúr és nagyon hasznos volt a Körmend elleni győzelem. Kevés alkalom van az utánpótlásban, amikor ilyen kiélezett mérkőzést, hosszabbítást játszanak a gyerekek. A mérkőzés élményét tovább növelte, hogy a Körmendi Szentélyben játszhattunk, közel 100 néző és a körmendi NB I-es csapat előtt, akik közvetlenül a kispadunk mellől követték a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy a felsőházban 8 hasonló szintű mérkőzés vár még ránk, és abban az is biztos vagyok, hogy a körmendiekkel is találkozunk még a bajnokság során, hiszen a korosztály legjobb csapatai közé tartoznak. Köszönjük a színvonalas rendezést a körmendieknek, gratulálok a játékosaimnak a kiváló teljesítményükhöz és a továbbjutáshoz és ezúton is köszönöm Sarkadi Ferenc munkáját, aki a csapat fizikai felkészítéséért felel! Keddtől újra vár minket a munka és felkészülés a következő feladatokra. – mondta Kovács Balázs, a Cívis KK első számú serdülő gárdájának vezetőedzője.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Selejtező a Felsőházért

2022.09.17-18. Körmend

Cívis KK Debrecen „A” – Kiss Lenke KA „A” 106 – 43 (31-5, 36-10, 19-11, 20-17)

CKK „A”: Borbély Dávid 18, Orvos Ádám 16, Szafkó Márk 14, Dallos-Papp Zsombor 13, Somi Zsolt 12, Székely Bence 9, Fórián Zsombor 6, Csuth Boldizsár 6, Kullár-Halász Gergő 4, Fárbás Benjámin 4, Szálkai András 2, Kotormán Mihály 2

Edzők: Kovács Balázs, Cserfalvi István

Kovács Balázs: -Jó felfogásban és pontosan kosárlabdáztunk az első perctől kezdve. Örülök, hogy fegyelmezettek voltunk és megvalósítottuk, amit elterveztünk. Fontos volt, hogy az alapemberek 12 percnél nem töltöttek többet a pályán és az esti Körmend elleni rangadóra frissek tudtak maradni.

Cívis KK Debrecen „A” – Körmendi Törpördögök 89 – 86 (26-10, 9-28, 21-22, 21-17, 12-9)

CKK „A”: Szafkó Márk 57/12, Orvos Ádám 9, Somi Zsolt 8, Fárbás Benjámin 6, Borbély Dávid 3, Fórián Zsombor 2, Székely Bence 2, Szálkai András 2, Dallos-Papp Zsombor, Kullár-Halász Gergő, Huszti Adrián, Bige Zaránd

Kovács Balázs: -Kiváló mérkőzést játszottunk egy nagyon jó szerkezetű és tudatos kosárlabdát játszó csapat ellen, ráadásul a saját csarnokukban. A jó kezdés után a második negyedben megtorpantunk támadásban, ami miatt elfogyott az előnyünk. A második félidőben folyamatosan 6-8 pontos hátrányból kellett visszakapaszkodnunk, de a negyedik negyedben sikerült fordítani. A rendes játékidő végén labdánk volt a győzelemhez. A hosszabbítást fizikailag is és fejben is jól bírtuk, higgadtak tudtunk maradni és a hatalmas extrát teljesítő Szafkó Márk mellé felnőttek a társai, akik kiváló védekezéssel, hasznos játékkal, kiszolgálással tettek hozzá a győzelemhez. Nagy öröm volt, hogy az utolsó támadásunknál egy pontos vezetésünknél Fórián Zsombor vállalta a felelősséget, és egy nagyon szép és okos betöréssel bebiztosította a győzelmünket. Komoly siker ez egy nagyon jó csapat otthonában.

Zalaegerszegi TE – Cívis KK Debrecen „A” 33 – 100 (5-39, 13-23, 3-16, 12-22)

CKK „A”: Szafkó Márk 29, Fórián Zsombor 16, Somi Zsolt 11, Székely Bence 9, Borbély Dávid 8/3, Fárbás Benjámin 7, Dallos-Papp Zsombor 6, Bige Zaránd 4, Orvos Ádám 4, Szálkai András 4, Kotormán Mihály 2, Huszti Adrián

Kovács Balázs: – Sikerült a harmadik mérkőzésre is frissnek maradnunk és már az első negyedben eldöntöttük a mérkőzés. Ismét sok játéklehetőséghez jutott mindenki, ami bíztató a jövőre nézve. Látszott a csapat önbizalmán az előző napi két siker, amely éhessé és magabiztossá tette a fiúkat.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Előselejtező a Középházért

2022.09.18. vasárnap, Nyíregyháza.

Elődöntő:

DSI Debrecen – NYKK EÖTVÖS B 88:65 (30:21, 19:7, 17:12, 22:25)

DSI: SZŰCS DÁVID 22, LENGYEL BALÁZS 22/6, MAGYAR DONÁT 18, SZABÓ MILÁN 10, HIDEGKÚTI VINCE 8, DÉZSI-KOVÁCS BARNABÁS 4, HAVRICS MIKLÓS 3, POGÁCSÁS RÓBERT 3, ENGBERSEN ANTON 2, MEZEY ÁRON, MOLNÁR BALÁZS, ARADI FÉLIX.

Edzők: CZEGLÉDI KÁROLY, LICSKA JÓZSEF

Czeglédi Károly: Magabiztosan győztünk az első mérkőzésünkön, aminek azért is örülök nagyon, mert megítélésem szerint egy közel hasonló ideje működő gárdát tudtunk legyőzni. Most mi szerintem előrébb járunk, ami örvendetes.

Döntő:

Nyírpazonyi KE – DSI Debrecen 39:109 (5:40, 13:16, 5:36, 16:17)

DSI: SZŰCS DÁVID 31, MAGYAR DONÁT 20, HIDEGKÚTI VINCE 14, MOLNÁR BALÁZS 10, DÉZSI-KOVÁCS BARNABÁS 8, SZABÓ MILÁN 8, LENGYEL BALÁZS 8, POGÁCSÁS RÓBERT 4, FEKETE RÓBERT 4, ARADI FÉLIX 2, NAGY BENJÁMIN, MEZEY ÁRON.

Czeglédi Károly: Nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, dicséret illeti a fiúkat, mert végig fegyelmezetten koncentráltak a mérkőzésen az edzők elvárásának megfelelően.

2022.09.18. vasárnap, Debrecen

Elődöntő:

Nyíkse u14 – Cívis KK Debrecen/B 58:74 (17:27, 7:14, 12:19, 22:14)

Cívis KK „”B”: Balázsi Csanád 31/12, Fárbás Dániel 14, Horn Hunor 6, Ortutay Bendegúz 6, Szabó Kristóf 6, Szőke Botond 4, Kondor Dorián 3, Fodor Zsombor 2, Szabó Frigyes, Soóky Balázs, Nagy Gergő, Papp Máté

Vezetőedző: Bazsik Péter

Edző: Kerezsi Csaba

Gyógytornász: Sükei Zsuzsa

Bazsik Péter: -Izgatottan vártuk az első mérkőzésünket a szezonban. Azt gondolom, hogy sikerült jól elkezdenünk a mérkőzést és ez megadta a lendületet az egész találkozóra. Voltak hibák a játékunkban. Sok volt az eladott labdánk és a kapkodás miatt sok lépéshibát követtünk el. Örömmel láttam, hogy most már bátrabban használjuk az ügyetlenebbik kezünket labdavezetéshez és befejezéshez egyaránt. Hiányérzet maradt azért az utolsó negyed miatt!

Döntő:

MEAFC U14/B – Cívis KK Debrecen/B 59:76 (19:14, 14:18, 19:20, 7:24)

Cívis KK „B”: Fárbás Dániel 26, Balázsi Csanád 21, Szabó Kristóf 11, Ortutay Bendegúz 6, Szőke Botond 4, Horn Hunor 4, Papp Máté 2, Szabó Frigyes 2, Fodor Zsombor, Kondor Dorián, Soóky Balázs, Nagy Gergő

Bazsik Péter: -Már a melegítésnél az látszódott a fiúkon, hogy nagyon sokat kivett belőlünk az első mérkőzés. Kértem is a srácoktól, hogy próbáljanak meg felül emelkedni a fáradtságon és akarjanak jobban az ellenfélnél. Szerencsére a kérésemnek eleget tettek és ez eredményben is megmutatkozott. Amire mindenképpen figyelnünk kell, hogy ne engedjünk meg az ellenfelünknek, hogy egy felpasszolt labdával könnyen eljussanak a gyűrűnkig. 1-1 elleni védekezésünk labdáson nem volt rossz, de ebben is még előrébb kell lépnünk. Tetszett a labda nélküli mozgásunk, amiből helyzetekig tudtunk eljutni. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, de még nagyon sok alaphibát kell javítanunk az edzéseken. Tanulságos két mérkőzést játszottunk! Gratulálok a fiúknak a hétvégéhez!