Cívis Kupa: Elveszítettük a hibátlanok csatáját

Már nem százszázalékos DEAC Kosárlabda Akadémia juniorcsapata a 2022-es Cívis Kupán: Faragó Péter legénysége 88-63-as vereséget szenvedett az MKK Spartak Office Shoes alakulatától.

A 2022-es Cívis Kupa keddi játéknapjának zárómérkőzésén a két veretlen csapat, a házigazda DEAC Kosárlabda Akadémia és a Spartak Subotica csapott össze egymással. Függetlenül attól, hogy szerdán még mindkét együttesre vár egy ütközet, a papírforma alapján a találkozót nyugodt szívvel lehetett a torna előrehozott döntőjének tekinteni. Az eddigi eredmények tükrében nem a mieink számítottak esélyesebbnek, ugyanis a szabadkaiak valósággal átgázoltak korábbi ellenfeleiken: a német IBAM-ot, és a Kassa gárdáját is kereken hatvan ponttal verték. A DEAC mellett szólt azonban a hazai pálya előnye, valamint a tény, hogy a Spartak már a délután folyamán egyszer parkettre lépett – bár az is szentigaz, hogy a vajdaságiaknak túlságosan nem kellett megszakadniuk szlovák riválisukkal szemben.

Enerváltság nyomait elvétve sem lehetett felfedezni a vendégeken, akik Hőgye Patrik ziccerére zsinórban tizenkét egységgel feleltek. A cívisvárosiak Hőgye találataira támaszkodva igyekeztek tartani a tempót, de a nyáron érkezett hátvéd mellé sokáig egyik társa sem tudott érdemben felzárkózni a kosárgyártás tekintetében, így gyorsan kétszámjegyű előnyt épített ki a Szabadka. (7-17) A nyitónegyed hajrájában aztán már akadtak ígéretes hajdúsági akciók, viszont védekezésben továbbra sem sikerült rendezni a sorokat, ezáltal csak apránként csökkent a deficit. Jankó távolija révén a második etap elején rég nem látott közelségbe kerültek a debreceniek (27-33), de a szerbek a nagyszünetre visszaállították a tíz feletti differenciát. (39-51)  A játék képében sajnos számottevő változás nem történt a folytatásban sem; a Faragó-fiúk erejéből pusztán időszakos fellángolásokra futotta, ez pedig összességében kevésnek bizonyult az egyébként rendkívül magas színvonalat képviselő Spartak dolgának megnehezítéséhez. A végére még jobban kinyílt az olló, a szabadkaiak magabiztos, huszonöt pontos sikert aratva karnyújtásnyira kerültek a tornagyőzelemtől, míg a DEAC szerda délben a Kassa ellenében javíthat.

DEAC Kosárlabda Akadémia U18 – MKK Spartak Office Shoes (SRB) 63-88
DEAC KA: Jankó 3/3, Hőgye 19/12, Orbán 2, Varga B. 2, Szilágyi 2.
Csere: Orosi 12, Varga F. 10, Fekete 7/3, Debreczeni 3/3, Seszták -, Czipka 1, Zalka 2.
Vezetőedző: Faragó Péter
Másodedző: Halmai Norbert

Faragó Péter: – Sajnos alárendelt szerepet játszottunk, aminek az okát nem teljesen értem. Úgy gondolom, hogy nem próbáltunk meg mindent a két csapat közötti különbség csökkentésének érdekében, ezen a téren bőven van hiányérzetem. Az bizonyos, hogy a tegnapi győztesen megvívott mérkőzések sokat kivettek belőlünk, fáradtak voltak a játékosok, de a melankólia, és a negatív testbeszéd hosszú távon nem fog eredményre vezetni. Véleményem szerint a társaságunknak van tartása és minősége is, de ezúttal az attitűddel nem voltam elégedett. Ahhoz, hogy helyre tegyük ezeket a problémákat helyre, minél több ilyen találkozóra lenne szükségünk, hasonlóan erős ellenfelekkel szemben. Gratulálok a Szabadkának, de a sajátjaimnak is, hiszen a két napot egybe véve azért nem játszottunk rosszul.