Egyelőre elmarad a Cívis Kupa

A vírushelyzetre való tekintettel később kerül megrendezésre a rangos nemzetközi utánpótlástorna.

Egy héttel a 2021-es Cívis Kupa rajtja előtt sajnálatos döntést kellett meghoznia a szervezőbizottságnak: a koronavírus-járvány és a meghívott, zömében külföldi csapatok bizonytalan helyzete miatt az idei tornát egyelőre ismeretlen, későbbi időpontban bonyolítják majd le. A résztvevők között a házigazda DEAC Kosárlabda Akadémia mellett a magyar U15-ös és U16-os válogatott képviselte volna hazánkat, rajtuk kívül pedig görög, litván, olasz, szerb és szlovák együttesek is pályára léptek volna az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban április 1-je és 4-e között.

A DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezető-gazdasági igazgatója, Nagy Norbert reméli, hogy mihamarabb pótolni tudják a nagy múltra visszatekintő eseményt.

– Borzasztóan sajnáljuk, hogy így alakult, azonban első az egészség, így a résztvevők biztonságát szem előtt tartva a halasztás mellett döntöttünk. A következő hónapokban azon leszünk, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, nyáron, vagy legkésőbb ősszel a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk megrendezni a tornát, akár már nézők előtt. A Cívis Kupa az elmúlt években már-már hagyománnyá vált városunkban, amit eszünkben sincs megtörni, de jelen állapotok ismeretében nem léphettünk mást – fogalmazott akadémiánk vezetője.