U18/B: A befektetett munka meghozta gyümölcsét

Győzelemmel folytatta a Fiú Junior regionális bajnokságot a DEAC második számú alakulata. Tompos Loránd gárdája harmincöt pontos diadallal zárt hazai pályán a Sunshine-NYIKSE ellen.

Az év első tétmeccsét játszottuk, amire halasztások után került sor, teljesen “fekete ló” volt, semmit nem tudtunk az ellenfélről, csak azt, hogy a jónevű Savic edző a mester, tehát kemény ellenfélre számítottunk. – nyilatkozott Tompos Loránd vezetőedző.

A zóna védekezésünk ellen nem volt hatékony ellenszere a Nyíregyházának, támadásainkban a P&R és a gyengeoldali kiosztások is mind jól sikerültek, ezt jól tükrözi az első negyed 29-11-es eredménye. A második felvonásban már a héten gyakorolt gyorsindítások is teret nyertek, így a félidőre eldőlni látszott a meccs, de ahogy lenni szokott, a harmadik játékrészre kissé belefásultunk az eredménybe, és sorra maradtak ki a helyzeteink. Az utolsó etapban már csak a végeredmény aránya volt a tét, de magabiztosan tartottuk előnyünket, és megérdemelt győzelmet arattunk. – összegezte a mérkőzést a tréner.

DEAC U18/B – Sunshine NYIKSE 79-44 (29-11,15-6,21-18,14-9)

DEAC: Szilágyi 13/3, Orosz 16/6, Rácz 25, Hajnal 2, Nemes 6, Széles 15/12, Váróczy 2, Szekeres -, Vas -, Sándor -.

Edző: Tompos Loránd

2022.01.11. – 17:30 – Debrecen

Tompos Loránd: – Örülök, hogy mindenki kapott lehetőséget, amivel éltek is, ma a srácok a tudásuk legjavát adták, az eddig befektetett munka most látványosan meghozta gyümölcsét. Büszkén gratulálok a srácoknak, fegyelmezetten, nagy fókuszban és hittel, lélekkel játszottak. Bízom benne, hogy a védekezésünk tovább javul, ezzel is segítve a hatékonyabb támadást. Várjuk a következő lehetőséget, ahol bizonyíthatunk, és csiszolhatjuk képességeinket.