Nem volt kérdés, ki a jobb

Nyíregyházán játszott edzőmérkőzést a DEAC U16-os leány csapata. Kovács Imre vezetőedző együttese magabiztos, hatékony kosárlabdát bemutatva győzte le a házigazdákat.

Nyíregyháza NYKS EK – DEAC 41-73 (16-10, 7-18, 2-22, 16-23)

DEAC: Elekes Milla 4, Szilágyi Dorina 8, Balogh Tímea 4, Szabados Dorottya 22, Vígvári Nikolett 13. Cserék: Szabó Boglárka 2, Nagy Nikolett 2, Kunkli Anna, Szabó Nikolett, Taricska Luca 4, Harmati Zsófia 6, Diviánszky Eszter 8.
Vezetőedző: Kovács Imre. Másodedző: Vasas Orsolya.

Kovács Imre: Nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést, védekezésben szabad utat engedtünk a befutásoknak, sokszor csak faulttal tudtuk megállítani a betöréseket, az első félidőben rengeteg büntetőt dobattunk az ellenféllel, valamint nem zártunk ki lepattanózásnál. Támadásban nem találtuk a helyzeteket, leosztásokat, nem passzoltuk meg az induló játékosokat. A második félidőre összeszedték magukat a lányok, és voltak biztató, szép megmozdulások. Végre észrevettük az indulót, volt, hogy megadtuk az extra passzt, jobban járt a labda, védekezésben pedig egészen jól vissza tudtunk rendeződni. Összességében – bár azt meg kell említeni, hogy fiatalabb csapat ellen játszottunk – örülünk, hogy pozitív szájízzel jöhettünk haza, kell a sikerélmény. Még nagyon az út elején járunk, rengeteget kell fejlődnünk mentálisan és fizikálisan egyaránt, de örülünk, hogy tudtunk játszani egy hasznos, tanulságos edzőmeccset, köszönjük az ellenfélnek!