U16: mindössze öt ponttal maradt alul a DEAC

Szekszárdon volt jelenése vasárnap a DEAC leány U16-os csapatának az országos bajnokságban. A debreceniek szoros első negyed után tíz ponttal elvesztették a második játékrészt, s bár harmadik etapot kilenc egységgel megnyerték, a végeredmény 75-70 lett az Atomerőmű-KSC Szekszárd javára.

Atomerőmű-KSC Szekszárd-DEAC 75-70 (23-21, 20-10, 14-23, 18-16)
DEAC: Hegedűs Dóra 12, Szász Lili 7, Szabados Dorottya 17/6, Futó Sára 15/6, Papp Dóra -. Csere: Pásti Regina 15, Elekes Milla 4, Molnár Adél -, Czentye Zoé -. Edző: Kovács-Jávor Petra.
Kovács-Jávor Petra: Nem kezdtük jól a mérkőzést, nagyon “puhák” voltunk, viszont ezt követően egyre jobban sikerült felvennünk a mérkőzés ritmusát. Védekezésben kellően agresszívek lettünk, amiből voltak szerzett labdáink és tudtunk könnyű kosarakat szerezni. Támadásban meg volt a kellő sebesség, jól tudtuk megbontani a védelmet, amelyekre szépen helyezkedtek a lányok és jó döntéseket hoztak. Nagy energiákat kellett megmozgósítaniuk ahhoz, hogy ennyire vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe, így arra már nem maradt elég sem fizikális, sem mentális erő, hogy a mi javunkra tudjuk fordítani a mérkőzést. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, mert 40 percen keresztül küzdöttek és kitették a szívüket, lelküket a pályára!