Szoros meccsen szenvedtek vereséget

Igazi ki-ki mérkőzést vívott egymással a hétvégén a DEAC U18-as leány csapata és a Szeged KE. A házigazda debreceniek az utolsó negyed előtt még vezettek, azonban a záró etapban nem sikerült megtartaniuk előnyüket, így szoros csatában, két ponttal győzött a Szeged.

DEAC-Szeged KE 52-54 (11-15, 10-10, 21-14, 10-15)
Debrecen, vezette: Kisházi Béla, Fülöp Ádám
DEAC: Szabó Zita 17/6, Shirian Jázmin 7/3, Mondl Petra 14/6, Pallai Petra 5, Papp Nelli 6. Csere: Sós Anna, Lóczi Ilka, Hegedűs Dóra, Papp Dóra, Király Viktória. Másodedző: Papp Alexandra. Vezetőedző: Kászoni Boglárka.
Kászoni Boglárka: Mérkőzés elején elmondtam a lányoknak, hogy három dologra van szükségünk, hogy ezt a mérkőzést megtudjuk nyerni. Meg kell nyernünk a lepattanószerzést, vállalnunk kell a felelősséget a játékban, úgy védekezésben, mint támadásban, és koncentrálnunk kell az első másodperctől az utolsóig. Illetve jobban kell akarnunk győzni, mint az ellenfél. A lepattanó szerzésben gyengébbek voltunk és védekezésben is puhábbak voltunk, mint a szegediek. Úgy érzem, hogy az utolsó negyedben egy kicsit kiengedtünk, ami egy ilyen szoros mérkőzésen nem fér bele. Voltak szép momentumok a mérkőzésen, amikor kiszolgáltuk egymást, amikor harcoltunk, hogy játékba maradjunk. Viszont arra van szükségünk, hogy ez ne csak momentumokban jelenjen meg, hanem legyen folyamatos.