A hozzáállással nem volt gond, a pontossággal igen

A Prága-Kecskemét (63-71) találkozóval csütörtök délután elkezdődött a vasárnapig tartó fiú Nemzetközi Felkészülési Kosárlabda Torna az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A nap számunkra fontosabb találkozóját este hattól vívta a DEAC U23-as együttese a belgrádi Mega Basket gárdájával.

Szívós Patrik büntetője nyitotta a pontok sorát, melyre ugyancsak büntetővel, majd egy kétpontossal felelt az ellenfél, majd hamar 1-9 lett az állás. Időkérés után Neuwirth faragott a hátrányból egy közelivel. Kapaszkodott a DEAC, de az ellenfél is abban a tempóban dobta a kosarakat, így nem nagyon csökkent a különbség. Viszonylag sok hibát vétettünk a vendégek palánkja alatt, ez sem segített az eredményességünkön. Végül Tóth Gergő törte meg a pontcsendünket, a negyed vége Udemezue utolsó másodperces triplájával 14-17 lett.

A második játékrész elején jobban pörögtünk, mint korábban, Udemezue kosara már 20-22 jelentett, sőt újabb triplájával átvettük a vezetést. Percekig nem változott az állás, mindkét gárda bizonytalan volt a másik palánkja alatt. 27-24-re vezettünk, amikor sor került a negyed első időkérésére. A nagyszünet előtt jártunk nem sokkal, amikor megfordította az állást a Mega Basket. Kovács Ákos kimaradt büntetői sem tudtak nyilván közelebb vinni bennünket, a félidő végére Balázsi Soma hármasa kozmetikázta az eredményt (30-35).

A fordulást követően a szerbeké volt az első cél ért dobás, sőt a második is, mi Tóth és Kovács Ákos révén válaszoltunk erre, és büntető is járt utóbbi kosara után, melyet Kovács értékesített. Neuwirth már 38-43-ra hozta fel csapatát, nagy küzdelem folyt a pályán, mint sem látványos játék. Fábián is beköszönt egy remek megoldással, ám még mindig hattal ment a Belgrád, amely a megfelelő pillanatokban eleresztett egy-egy triplát. Ahogy haladt előre az idő, úgy nőtt a különbség, a harmadik negyed vége előtt volt már 13 pont is a szerbek előnye. A végső játékrészre Ságodi szép közelijével, és 47-60-as eredménnyel vághattunk neki.

Szerb tripla vezette fel a záró felvonást, majd egy kétpontossal már 18 volt közte. Neuwirth Bence köszönt be először tőlünk ebben az etapban, de itt már jelentős volt az ellenfél dominanciája. A negyed közepén volt egy kisebb botrány, Udemezuét vágta földhöz ellenfele, majd heves szóváltásba keveredtek a felek, a DEAC vezetőedzője, Andjelko Mandics végül az öltözőbe parancsolta indulatos játékosát. A játék Fábián Szabolcs közelijével folytatódott, majd nem sokkal később dobott még egyet. Az ellenfél a végén is igen agresszíven kosárlabdázott és növelte a különbséget, a mieink pedig a nagy tempótól kissé elfáradtak, ami pontatlan befejezésekhez vezetett. Neuwirth azért a végén még dobott egy szép távolit, Fábián még büntetőket is dobhatott, ám azok kimaradtak. A végeredmény így 58-77 lett.

A tornán pénteken Kecskemét-Honvéd és Mega Basket-Rátgéber találkozókat rendeznek.

A DEAC szombaton 18 órától a Rátgéberrel mérkőzik legközelebb.

DEAC U23-Mega Basket 58-77 (14-17, 16-18, 17-25, 11-17)
DEAC: Balázsi 8/3, Neuwirth 11/3, Szívós 1, Kovács 5, Fábián 6. Cserék: Pollák 7/3, Udemezue 10/6, Sólyom, Tóth 4, Ságodi 4, Kiss 2. Edző: Andjelko Mandics.
Andjelko Mandics: Az első félidő eleje kicsit döcögött, nem vettük fel a ritmust. Utána, amikor ez megtörtént, már jobban működött a játékunk. Jó volt a hozzáállásunk, jól küzdöttünk, de több sokkal több lepattanót szerzett az ellenfél, és tizenegyből csak három büntetőt értékesítettünk. Ráadásul az első félidőben volt 15 eladott labdánk. Nem volt ez rossz ma, de ennél sokkal jobbak is leszünk. De ahhoz még időre van szükségünk.