Hamarosan újra pattognak a labdák

Két hét múlva ismét edzéseket tartanak a DEAC leány kosárlabda utánpótlásában.

Már nem kell sokat várniuk az ifjú kosárnövendékeknek, hogy találkozhassanak a pályán, ugyanis augusztus 3-án hétfőn elkezdődnek az edzések. Kovács Imre, a leány utánpótlás szakmai igazgatója beszámolt róla, kik irányítják az egyes korosztályok edzéseit.

– Az U14 “B” csapatnak a fiatal Szendrei Fruzsina lesz az edzője, ő a fiúknál dolgozott eddig. Az U14 “A” gárdánál Kozák István és segítője, Karácsony Kinga vezeti a szakmai munkát, ők tovább viszik az előző évi csapatukat egy korosztállyal feljebb. A 16 évesek “B” együttesénél Dóra Márton irányítja a foglalkozásokat, a szakember négy éve dolgozik nálunk. Ugyanezen korosztály “A” csapatánál Kovács-Jávor Petra és segítője, Vasas Orsolya alkotja majd a stábot, Petra játszott A-csoportos gárdákban is, és itt végezte egyetemi tanulmányait. Orsolyának is van első osztályú játékosmúltja, neki ez lesz az első éve nálunk. Az U18-asokat Kászoni Boglárka vezeti, ő egy eredményes romániai magyar tréner, most debütál az akadémián. Kollégája Papp Alexandra lesz, ő debreceni, játszott a felnőttek között, korábban is ennél a korosztálynál edzősködött – mutatta be röviden a szakembereket Kovács Imre.

A szakmai igazgató hozzátette, az utánpótlásban kosarazók egy ideje már egyéni edzésterv szerint készülnek otthonukban, azaz nem a nulláról indul majd el a közös munka augusztus 3-án.