Mindkét debreceni együttesnek termett babér

Hétvégén újra fordulót rendeztek a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság területi alapszakaszában. A DSI ’A’ és DSI ’B’ közötti házi rangadót Cserfalvi István és Új Eszter Dorottya tanítványai nyerték, akik végül a tornát is magabiztosan húzták be. Nem maradtak azonban győzelem nélkül Czeglédi Károly fiai sem: ők a Tiszaújvárosi Phoenix gárdáját múlták felül.

DSC-SI ’A’ – DSC-SI ’B’   104-70 (12-22, 39-3, 25-25, 28-20)

DSC-SI ’A’: Szűcs N. 20, Debreczeni Á. 18, Sándor Cs. E. 16, Nyika R. J. 14, Melczer B. 11, Tóth B. 9, Kóthay B. 6, Tóth-Sturza M. 4, Huszka D. Zs. 4, Kincses B. 2, Szabó M., Szilágyi B. P.

Edzők: Cserfalvi István, Új Eszter Dorottya

DSC-SI ’B’: Vántus Botond 33, Szilágyi Keve 12, Szabó Márk 12, Kiss Norbert 4, Szendrei István 4, Úr Alex 4, Vajas László 2, Gulyás Gábor Zénó, Szűcs Dávid, Bán Zsombor, Nyilas Kristóf, Kálmán Máté Bendegúz.

Edző: Czeglédi Károly

DSC-SI ’A’ – Egri VSI KOK ‘B’  74- 59 (16-10, 21-16, 24-16, 13-17)

DSC-SI ’A’: Sándor Cs. E. 19, Debreczeni Á. 14, Tóth B. 10, Melczer B. 10, Szűcs N. 9, Tóth-Sturza M. 9, Szabó M. 4, Huszka D Zs. 2, Kóthay B. 2, Szilágyi B. P. 0, Kincses B., Nyika R.

Edzők: Cserfalvi István, Új Eszter Dorottya

DSC-SI ’B’ – Tiszaújvárosi Phoenix KK 118- 56 (30-15, 25-18, 34-6, 29-17)

DSC-SI ‘B’:  Vántus Botond 33, Szilágyi Keve 20, Nyilas Kristóf 16, Szabó Márk 16, Úr Alex 14, Guéyás Gábor Zénó 5, Szűcs Dávid, Bán Zsombor, Kiss Norbert, Kálmán Máté Bendegúz, Vajas László.

Edző: Czeglédi Károly

Értékelések:

Új Eszter Dorottya: (DSC-SI „A”): – Kicsit döcögőseb indult a torna. Az első mérkőzésen sok pontatlanság csúszott a játékunkba, így a másik csapat át tudta venni az irányítást és a vezetést is. A második negyedben azonban magunkra találtunk. Sikerült több labdát is szerezni és a jó védekezésnek köszönhetően gyorsan, pontosan befejezni támadásainkat. A továbbiakban is jellemző volt egy agresszívabb védekezés, mely végig jellemző volt innentől. A becsúszó hibákat lelkesedéssel sikerült kompenzálni, így végül a győzelmet is megszerezhettük.

A második mérkőzésen a kezdő sorunk jobban tudott dominálni. Az egész találkozóra jellemző volt a szép egyéni megoldások megjelenése, valamint a csapatjáték is előtérbe került. Sajnos az utolsó mozzanatok – kosárra dobás –, rendre pontatlanok voltak, de a lepattanózásnak köszönhetően a második szándékokkal többször is tudtunk operálni. Az előforduló hullámvölgyeknél mindig volt, aki a vállára tudta venni a csapatot.

Összességében sok munka van még előttünk, de nagyon jó úton halad a csapat. A lelkesedés mindig hiánytalan, valamint a küzdeni akarás is benne van a fiúkban, így bízunk a legjobbakban.

Czeglédi Károly (DSC-SI „B”): Az első mérkőzésen kiválóan kezdtünk, végig vezettünk az első negyedben, magabiztosan játszottunk. A második negyed viszont maga volt a rémálom: önbizalom nélkül, bátortalanul és hitetlenül játszottunk – számomra érthetetlen és megmagyarázhatatlan módon – így el is dőlt a találkozó. A harmadik és negyedik negyed ismét vállalható volt, de sajnos addigra már minden mindegy volt. Ki lehet kapni a DSI ‘A’-tól, gratulálok is nekik, de nem így.

Sajnálom ezt az eredményt, mert akármennyire ügyes is volt az ellenfelünk, ebben a mérkőzésben számunkra szerintem több volt. Ilyen hozzáállást soha sehol senki ellen nem engedhetünk meg magunknak, mint a második negyedben.

A Tiszaújváros ellen viszont nagyot fordultunk és nagy arányban magabiztosan győztünk. Ezen a mérkőzésen már mindenki tisztességesen kosárlabdázott. Örülök Vántus Botond kiemelkedő teljesítményének, és annak is, hogy a tornán összességében már több felfelé ívelő produktumot láttam a csapatunk több tagjától is. Annak is örülök, hogy a csoportunkban magabiztosan bent maradtunk és hogy általában is fejlődünk, épülünk. Hiányérzetem is van: nagyon bánt az a második negyed….