U16/A: Ismét diadalmaskodtak kadettjeink

Ötvenhárom pontos győzelmet aratott a DEAC Kosárlabda Akadémia U16/A csapata a MAFC/B otthonában a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság alapszakaszának harmadik fordulójában.

A fővárosban lépett parkettre a hajdúsági gárda, ahol már az első etapban ők diktálták a tempót. Három perc alatt egy 0-13-as periódussal már kétszámjegyű előnyre tettek szert Fekete-Gál Csongorék (4-20), aki kiváló megmozdulásaival, 14 ponttal gazdagította csapatát, így tíz perc játék után több mint tizenöt egységnyi fórral álltak a vendégek. (15-32) A folytatásban igyekezett megnehezíteni a debreceniek dolgát a MAFC, Molnár Tamás hárompontosával törte meg a kosárcsendet hazai részről. A szünet előtti percek ismét Bazsik Péter fiainak kedveztek, a félidei eredményt Laluska Bence állította be sikeres közelijével, így a folytatásra tetemes előnyt építettek ki a mieink. (30-55)

A fordulás után is tartották lendületüket akadémistáink, kiváló védekezésükkel és harcias támadójátékkal, mindössze 10 pontot engedélyeztek a házigazdának a harmadik negyedben. A záró felvonásban is megállíthatatlannak bizonyultak, majd Hámornyik Ákos kosarával, a negyedik etap derekán sikerült átlépni a százpontos álomhatárt, s végül nagyarányú győzelemmel távoztak a fővárosból.

MAFC/B – DEAC 56–109 (15-32, 15-23, 10-23, 16-31)

DEAC: Fekete 11/3, Fekete- Gál 30/3, Csécsei 12, Mátyus 6, Hámornyik 15,

Csere: Laluska 17, Váróczy 11/3, Csuja 7/3, Balogh -, Hárskuti -,

Vezetőedző: Bazsik Péter

Másodedző: Jávor Barna

Bazsik Péter: – Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk. Sikerült előrébb lépnünk minden tekintetben. Nagyobb volt az egyéni felelősség védekezésben, mint az elmúlt fordulóban.  Támadásunk összességében jó ritmusú volt és szerencsére kevés volt benne az erőlködés is, viszont az eladott labdák számát szeretnénk lejjebb csökkenteni. Természetesen még nagyon sokat szeretnénk fejlődni, dolgozunk tovább, hogy lépésről-lépésre tudjunk haladni!