Beérhetnek a célba a lányok

Győrben rendezik meg a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság négyes döntőjét hétfőn és kedden, a fináléban a DEAC-os lányok is érdekeltek, miután nemrég kivívták a szereplés jogát. Kászoni Boglárka vezetőedző csapata hétfőn 18 órától az ELTE-BEAC gárdájával mérkőzik meg, amelyik alakulat nyer, az aranyéremért meccselhet másnap a TFSE-UNI Győr SZESE találkozó győztesével.

A fiatal trénertől először afelől érdeklődtünk, milyen reményekkel kelnek útra a Rába-parti városba.
– Év elején kitűztünk egy célt, ami néha távolinak tűnt, de egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy megvalósulni lássuk – nyilatkozta Kászoni Boglárka. – Úgy megyünk Győrbe, hogy a legjobbat nyújtsuk és reméljük, ez elegendő lesz, ahhoz, hogy elérjük a célunkat – mondta az edző, aki kiegyensúlyozott mérkőzésre számít hétfő este.

– Bár az alapszakaszban kétszer is kikaptunk az ELTE csapatától, remélem, ez épp elegendő lesz ahhoz, hogy a lányok bizonyítani akarjanak maguknak. Fontos lesz a lepattanózás, maximális energiát kell fektessünk a védekezésbe, és egymást kiszolgálva kell támadnunk! – mondta Boglárka, aki beszámolt csapata állapotáról is.

– Vannak játékosaink, akiknek sikerült felépülniük egy-egy sérülésből, betegségből, és újult erővel tértek vissza közénk. Lesznek hiányzóink is, de ez sajnos benne van a pakliban. A lányok jó formában vannak, fizikailag és lelkileg is felkészültek erre a megmérettetésre. Ezúton köszönöm mindenkinek az éves munkáját, a klub és az egyetem támogatását és segítségét. Remélem, hogy képesek leszünk történelmet írni!