Eseménydús Nyílt Nap

Kedden betekintést nyerhettek a tehetséges fiatalok a DEAC Kosárlabda Akadémia mindennapjaiba. A játékosok szakembereink irányításával edzéseken vettek részt, illetve számos speciális teszttel vizsgálták a bennük rejlő potenciált.

A Nyílt Nap a társaság egyik felének felmérésekkel kezdődött, ahol a sajátos eszközök segítségével képet alkottak a játékosok állapotáról, míg a csapat többi része az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban akadémiánk edzőivel egy labdás edzessél indította a napot. A délután folyamán a szülők és a kisérők megtekintették a kollégiumot, a kosárpalánták pedig edzéssel, és a fizikai tesztekkel folytatták, végül pedig ügyességi – és dobóversenyek következtek, ahol kamatoztathatták az újonnan tanultakat a fiatalok.

Az a huszonnyolc játékos jött el, akikre a kiválasztásért felelős szakembereink felfigyeltek. A célunk az volt, hogy felmérjük őket fizikálisan és játéktudásban, illetve technikai és taktikai értelemben egyaránt. Két csoportra osztottuk a gyerekeket életkor alapján, 2005 és 2012 között születettek érkeztek, főként az ország keleti feléből, de ellátogatott hozzánk győri és budapesti fiú is. Nagyon fontos egy ilyen nyílt nap, ugyanis a feladatunk az, hogy a legtehetségesebb gyerekeket összegyűjtsük, és ez a legjobb módja, hogy személyesen is megismerkedjünk velük. Nagyon sok tehetséges srácra bukkantunk, reméljük, hogy sokan Debrecenben folytatják a pályafutásukat a közeljövőben. – értékelte az eseményt Berényi Sándor szakmai igazgató.