Hanga-tábor: túl az első edzésen

Három napon át újra Debrecenben pattogtatják a labdát a friss spanyol bajnok Barcelona-kosaras, Hanga Ádám táborában pallérozódó ifjú játékosok. A hétfőn délután megkezdődött eseményt tavalyi a Főnix Csarnokban rendezték, ám az ott zajló felújítási munkálatok miatt ezúttal a Szent Efrém Tornacsarnok lett a házigazda.

A meghívásos rendezvényre Hanga Ádámot menedzsere, Lóránt András és a nyáron visszavonult válogatott kosaras, Lóránt Péter is elkísérte. A táborban huszonhét fiatal vesz részt, tíz edző felügyelete mellett, akik közül néhányan nem a DEAC Kosárlabda Akadémián dolgoznak.

– Bízom benne, hogy főként annyiban lesz más az idei tábor, mint a tavalyi, hogy sikeresebbnek mondhatjuk majd – mondta Hanga Ádám. – Ismét Debrecenben vagyunk, mert itt annyira profi a szervezés, olyan kiválóak a körülmények, hogy amikor tavaly véget ért az esemény, rögtön tudtam, idén is ide kell jönnünk. Van egy dédelgetett álmom: szeretném nemzetközivé tenni a tábort, ez a járványhelyzet miatt most még nem jöhetett létre. Ugyan most kicsit kevesebb gyerekkel, de talán minőségileg még jobb munkát tudunk végezni a három nap alatt. Nagyon intenzívek lesznek a tréningek, ám nagyon élvezetesek is. A cél mindig ugyanaz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és valamit vissza tudjunk adni a kosárlabdatársadalomnak, a srácoknak. Az, hogy együtt edzünk, egymás ellen játszunk, nagy motivációt adhat a srácoknak – nyilatkozta Hanga Ádám.

Az első napon a közeli befejezések, illetve az alsó- és felső posztos lábmunka volt fókuszban. Egyszerre négy csapat játékosai tréningeztek a parketten, s kedden pedig délelőtt és délután is lesznek edzések a Szent Efrémben.