Ismét nagy sikernek örvendett a Hanga-tábor

2020 és 2021 után 2022 nyarán is Debrecenben rendezte meg táborát napjaink legmagasabban jegyzett magyar kosárlabdázója, Hanga Ádám. A Real Madrid kétszeres spanyol bajnok klasszisa válogatottbeli elfoglaltságai miatt idén kétnaposra szűkítette rendezvényét, azonban minőségi foglalkozásokból, sztárvendégekből és jókedvből ezúttal sem volt hiány.

A Főnix Csarnokot és a Szent Efrém Tornacsarnokot követően 2022-ben az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok adott otthont az eseménynek, melyre ezalkalommal tizennyolc cívisvárosi akadémista kapott meghívást. A tábor névadóját, a Real Madrid és a magyar nemzeti csapat ikonját szokás szerint elkísérte a Hajdúságba a korábbi hetvenhatszoros válogatott center, Lóránt Péter, valamint menedzsere, az Octagon Europe igazgatósági tagja, Lóránt András. Az illusztris vendégek névsora a népszerű NBA-szakértővel, Tőrös Balázzsal vált teljessé, aki szintén szerelést öltött a rendezvényen.

A program csütörtök délelőtt egyéni képzéssel kezdődött, délután pedig az egy-az-egy elleni feladatok, valamint a dobás került előtérbe. A péntek reggeli tréning végeztével a fiatalok lehetőséget kaptak egy kötetlen beszélgetésre Hanga Ádámékkal, akik nyíltan és készséggel feleltek a felmerülő kérdésekre. A péntek esti, záró szekció során a játéké lett a főszerep: a dobóversenyt Seszták Miklós nyerte – igaz, Hanga Ádám versenyen kívül több találatot értékesített – míg az elképesztő izgalmakat hozó All-Star mérkőzésen Gáspár Mátyás győztes kosarával Hanga-gárda együttese diadalmaskodott Lóránt Péter alakulata felett. Az edzők a sorsdöntő duplát jegyző Gáspár Mátyást szavazták meg a találkozó legértékesebb játékosának, de Hanga Ádám és stábja is megválasztotta saját MVP-jét, aki Fekete Gál Csongor lett.