Isten veled, Lajos Bácsi!

Óriási veszteség érte az elmúlt héten a román és a magyar kosárlabda-társadalmat, ugyanis 67 éves korában elhunyt a Bihor Megyei Kosárlabda Szövetség vezetője, korábbi játékvezető, főtitkár, a nagyváradi és a román kosárlabdaélet egyik főszervezője, a magyar és a román kosárlabdázás összekapcsolója, Kővágó Lajos Gyula, mindenki Lajos bácsija.

Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után az elmúlt héten távozott az élők sorából Kővágó Lajos Gyula, mindenki Lajos Bácsija. Rengeteg közös mérkőzés, torna kötődik a nevéhez, a debreceni kosárlabdacsapatok tucatjai jutottak el neki köszönhetően Nagyváradra, Marosvásárhelyre és még számtalan helyszínre. Lajos bácsi közreműködésének köszönhető az is, hogy a határon túli csapatok lassan tizenöt éve versenyeznek a magyar U11-es és U12-es bajnokságokban, melynek révén kiváló sportkapcsolatok és együttműködések alakultak ki. Mindig vidám, mosolygós természete örökké megmarad azokban, akik ismerték, hálásan gondolunk rá a kosárlabdáért tett erőfeszítéseiért.

A debreceni kosárlabdázás képviseletében Berényi Sándor és Kovács Balázs szombaton Nagyváradra utazott, ahol Lajos bácsit utolsó útjára kísérték. Hiányozni fog, azonban emlékét megőrizzük szívünkben, családjának és a Bihor megyei kosárlabdázásnak együttérzésünket fejezzük ki.

Isten Veled Lajos bácsi!