Kovács Adrián lett az U20-as válogatott vezetőedzője

Óriási megtiszteltetés érte a DEAC férfi kosárlabdacsapatának mesterét, Kovács Adriánt: A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége szerdai, online ülésén a 27 éves szakembert nevezte ki a férfi U20-as válogatott élére. Segítői között egy másik debreceni edző, Széll Gábor is helyet kapott.

Szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének és klubombak, a DEAC-nak – kezdte Kovács. –  Régi álmom vált valóra azzal, hogy válogatott vezetőedző lettem. Hatalmas megtiszteltetés és felelősség ez számomra, ugyanakkor sportemberként úgy gondolom, hogy ezek azok az igazán nagy kihívások, amik miatt megéri a sok áldozat és erőfeszítés, amit a hivatásom megkövetel. Ígérem, hogy tudásom legjavával és lelkiismeretes munkával fogom segíteni a nemzeti csapatot sikereink elérésében – mondta a Debreceni Egyetem gárdájának trénere, aki már a keret összetételével is megismerkedett.

– Miután megtudtam, hogy az U20-as válogatott vezetőedzője leszek, természetesen felkerestem a névsort. Örömmel tapasztaltam, hogy egy tehetséges és kiemelkedő korosztályról van szó, sokan aktív kerettagok magyar NBI-es csapatoknál vagy neves külföldi utánpótlásprogramokban dolgoznak. Meggyőződésem, hogy egy izgalmas és sikeres időszak elé nézünk. Hajrá, magyar kosárlabda – zárta szavait az újdonsült szövetségi kapitány.