Ma is nagy élményt adott a Hanga-tábor az ifjú kosarasoknak

A keddi napon két tréninget vezényeltek az edzők a Szent Efrém Tornacsarnokban zajló Hanga-táborban pallérozódó fiatal kosárlabdázóknak: délelőtt és késő délután is birtokba vették a parkettet.

Kezdésként egy különleges vendég tartott előadást a palánk alatt: a Detroit Lions volt NFL-játékosa, Armand Willis. A szakember Atlantában üzemeltet egyéni edzőtermet, ahová számos NBA- és NFL- játékos is jár.
A DEAC Kosárlabda Akadémia gyógytornásza, Debity Boglárka elmondta, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak az előadás során, amelyet nagyon élveztek a srácok. Mint megtudtuk, a látogatás egy várhatóan gyümölcsöző szakmai kapcsolat kezdete Willis stábja a és a debreceniek között.

Ha Szent Efrém, akkor természetesen Fülöp atya – a görögkatolikus érsek metropolita is meglátogatta Hanga Ádámékat és a gyerekeket a délelőtti tréning előtt.

Szollár Gergő, a MEAFC-Miskolc kosárcsapatának vezetőedzője ugyancsak részt vesz a táborozáson.
– Nyilván a nap végén fáradtak vagyunk, de nagyon hasznos a munka, mind az edzők, mind a játékosok számára – mondta a szakember. – A nagy meleg ellenére remekül teszik a dolgukat a srácok, nagyon jó a hangulat és rendkívül építő a közeg – mondta Szollár Gergő, aki megerősítette, a Miskolc-Debrecen együttműködés továbbra is szoros marad, többen érkeznek a nyáron is Borsodból a DEAC Kosárlabda Akadémiára.

Balázsi Ákos, a debreceni U16-os csapat eddigi játékosa, aki a következő szezonban az U18-asoknál szerepel majd, másodszor van Hanga-táborban. – Természetesen nagy élmény egy ilyen kaliberű játékossal együtt edzeni, meghatározó egy fiatal kosaras életében. Igyekszem minél több hasznosat megtanulni az itt töltött napok alatt – mondta Ákos.

A tábor második napján egyébként taktikai és technikai elemek gyakorlása is terítéken volt.