Negyedik lett a DEAC a MEFOB-döntőben

A tegnapi, ELTE-BEAC ellen elveszített elődöntő után ma délelőtt a házigazda UNI Győr SZESE ellen lépett pályára a bronzéremért a DEAC leány csapata a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban.

Baczuk Virág kosarával indult a találkozó, majd Mezei hárompontosa már 5-5-ös állást jelentett. Sőt, Baczuk vezérletével elléptünk hét ponttal – igen motiváltan játszott a Debrecen. Shirian is beszállt a pontgyártásba, végül a kapaszkodó győriek ellen 16-18-ra vezettünk a negyed végén.

A második etap elején fordított a házigazda, ám Mezei triplája újra előnyhöz juttatta a DEAC-ot. Szabó Zita pillanatai következtek, így 20-27 lett az állás, de szívósan küzdött a Győr is. A nagyszünetre 38-42-vel vonulhattak a felek.

A második félidő kezdetén elfogyott az előnyünk, de ekkor még felváltva vezetett a két együttes. A harmadik negyed közepén sem volt jelentős különbség, többször is döntetlenre állt a meccs, Baczuk és Mezei vitte a hátán a cívisvárosiakat. Átvette a vezetést a Győr, de csak minimális különbség volt az előnyük az utolsó játékrész előtt (58-57).

Mezei triplájával hozzánk került az előny rögtön az elején, majd ugyanő dobott egy közelit is (58-62). Két sikeres hármassal húzott bele a házigazda, majd szerzett két kétpontost is, máris hattal ment előttünk. Mint kiderült, ez volt a fordulópont, és ugyan Mezei még felhozta kosarával 70-67-re a DEAC-ot, Ocsenás büntetőivel már csak feljönni tudtunk egy pontnyira, ám később fordítani nem. A végén a Rába-parti gárda pontosabb volt, így a DEAC-nak a negyedik hely jutott, nagy csatában csúszott ki a debreceniek kezéből a bronzérem.

UNI Győr SZESE-DEAC 84-76 (16-18, 22-24, 20-15, 26-19)
DEAC: Holinka-Miklós 4, Mezei 20/12, Baczuk 18, Shirian 12, Ocsenás 7. Cserék: Szabó Z. 8, Szabó G. 7, Kernács, Záhorszky, Ruzsa-Kiss, Cseri. Edző: Kászoni Boglárka.
Kászoni Boglárka: Az első félidővel elégedett vagyok, viszont a második félidőben spóroltunk a védekezésben és így nem jöttek a jó támadásaink sem. Sajnálom, mert nagyon közel voltunk, viszont egy bronzmeccsen nem lehet pihenni védekezésben, mert akkor ez lesz a vége. Ennek ellenére büszke vagyok a lányokra és hiszem, hogy jövőre sikerül jobb helyezést elérnünk! Köszönöm Kovács Imre segítségét és a lányok egész éves munkáját!