U15-ös kiválasztó-képző táborban a debreceniek

Az kiválasztásért felelős edzők az idei táborok alatt több mint 50 játékost hívtak be, ahol személyesen is felmérték mire képesek a korosztály kiválóságai. Az összetartásra meghívást kapott a DEAC Kosárlabda Akadémia három játékosa: Fekete-Gál Csongor, Nagy Kristóf és Váróczy Gergő is.

A fiatalok a jövő évi U16-os válogatott mérkőzésekre készülnek, a kerettagság viszont egyelőre még nem garantált a résztvevők számára. A tábort a Radobaskettől érkező Radovics József, a Zsíros Akadémiától Tápai Zsolt és a soproni Kaltenecker András irányítják. A DEAC Kosárlabda Akadémia színeiben játszó Fekete-Gál Csongort kérdeztük tapasztalatairól.

Tavaly nyáron lett volna a “SloBall” nevezetű nemzetközi torna az U14-es korosztálynak, akik mi voltunk akkor, de ez sajnos a covid miatt elmaradt. Helyette a felkészülő táborban játszottunk két edzőmeccset a szlovén válogatottal, amiket végül 1-1-es mérleggel zártunk. Főként azért öröm ezekben a táborokban részt venni, mert nagyon jó a társaság, sok új embert ismerhetek meg, szinte mindenkivel barátok is lettünk, így a jó hangulat az mindig garantált. Másrészt pedig az ország legjobb játékosaival edzhetek, ők azok, akik tudnak challengelni, illetve miattuk leszek jobb játékos„ – összegezte a hajdúsági fiatal.

A fehér-feketék kettes számú játékosa nem először vesz részt ehhez hasonló táborban, már két évvel ezelőtt is az ország legjobbjai között kapott helyet.

A legelső ilyen összetartáson 2020 augusztusában voltam, akkor nagyon meglepődtem, hogy kaptam meghívót. Az a tábor úgy gondolom adott egy kis magabiztosságot, hiszen abban a szezonban (’20-’21) rengeteget fejlődtem, ami a teljesítményemen is meglátszott. Nyilván mindig örömmel tölt el, amikor meghívást kapok az ilyen összetartásokra, illetve aminek kimondottan örültem, hogy tavasszal fiatalabbként bekerültem az akkori U16-os válogatottba„ – zárta mondandóját Fekete-Gál Csongor.