Ünnepélyes gálával búcsúztattuk a szezont (videó)

Szerda este hivatalosan is lezárta a 2023-24-es bajnoki kiírást a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Cívis KK. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezett idényzáró ünnepségen számos illusztris vendég jelenlétében díjazták a szezon legjobbjait, majd az esemény megkoronázásaként egy barátságos mérkőzés keretein belül összecsapott egymással a DEAC All-Star és a DEAC „Old Stars” csapata.

A gálameccs és a díjátadó felvezetéseképpen a Cívis KK ifjoncai egy játékos, ügyességi feladatokra épülő sorverseny keretein belül mérhették össze tudásukat, majd Széles Diána, Debrecen alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy városunkban ezer fiatal kosárlabdázik, ami a szülők támogatása nélkül nem jöhetne létre. A sport egyre növekvő népszerűségét is megemlítette a DEAC eredményei mellett, mely véleménye szerint a szövetség, az egyetem, a szakemberek, valamint a szülők és a gyerekek eredményes együttműködésének tulajdonítható be. Végezetül azzal zárta gondolatait, hogy a gyerekek a sport nagykövetei, akik nélkül nem fejlődne ilyen ütemben a kosárlabda a cívisvárosban.

A megszólalás után a díjak átadása következett: az év csapatának járó elismerést a lányoknál a Walke Károly vezette DEAC U16, míg a fiúknál a Bazsik Péter és Kerezsi Csaba irányította DEAC U14/A zsebelte be. Az év leány játékosának Borza Lillát választották, ugyanezen kategóriában a fiúknál Fárbás Benjámin lett a befutó, a legtöbbet fejlődő játékosának járó díjat pedig Szabó-Zsámba Botondnak ítélték. Az év leány edző párosa Máthé Katalin és Kecskeméti János lett, a fiú csapatoknál pedig Bazsik Péternek és Kovács Balázsnak ítélték a címet, a ceremónia zárásaként pedig külön plakettel búcsúztatták Tankó Istvánt, aki 11 évig szolgált a DEAC Kosárlabdacsapatának technikai vezetőjeként.

Ezután elérkezett a várva várt pillanat: feldobták a labdát az díjazott akadémistákból álló DEAC All Stars és a klub meghatározó alakjaiból verbuvált DEAC Old Stars találkozóján – a fordulatos kétszer tíz perces miniderbin öt ponttal, 46-51-re idén is a rutin képviselői kerekedtek felül.

DEAC All Star csapat:

– Fárbás Benjámin, Fekete-Gál Csonfor, Varga Sándor, Hőgye Patrik, Várszegi Ádám, Ortutay Bendegúz, Balázsi Ákos, Szafkó Márk, Bősz Olivér, Holinka-Miklós Hanna. Edzők: Bazsik Péter és Kovács Balázs.

DEAC Old Star:

– Széles Diána, Kiss Gabriella, Becsky István, Kovács Imre, Andjelko Mandic, Kovács Balázs, Berényi Sándor, Neuwirth Bence, Saeed Armaghani, Nagy Norbert. Edzők: Ráthonyi Tamás és Cserfalvi István.