Ünnepélyes gálával búcsúztattuk a szezont

Szerda este hivatalosan is lezárta a 2021-22-es bajnoki kiírást a DEAC Kosárlabda Akadémia és a Cívis KK. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban megrendezett idényzáró ünnepségen számos illusztris vendég jelenlétében díjazták a szezon legjobbjait, majd az est megkoronázásaként egy barátságos mérkőzés keretein belül összecsapott egymással a DEAC All-Star és a DEAC „Old Stars” csapata.

A múlt heti junior országos döntőt követően ismét megtelt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Ezúttal azonban kivétel nélkül hajdúsági illetőségű fiatal játékosok, hozzátartozóik, illetve edzőik foglaltak helyet a lelátón, ugyanis szerda este megtartotta szezonzáró ünnepségét a Cívis KK és a DEAC Kosárlabda Akadémia.

Dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere köszöntőjében a kosárlabdázás egyre növekvő népszerűségét emelte ki, mely véleménye szerint a szövetség, az egyetem, a szakemberek, a szülők és a gyerekek eredményes együttműködésének tulajdonítható be. Ezt követően Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára kapott szót, aki a sportág egyik hazai fellegvárának nevezte városunkat, és bejelentette, hogy az NBI/B zöld csoportjában idén bronzérmet szerző DEAC U23-as együttese ősztől már az NBI/B piros csoportjában szerepelhet majd. A beszédek sorát dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellára zárta, aki visszaemlékezett a szakosztály tíz évvel ezelőtti fellendítésének kezdeteire, kihangsúlyozta az azóta elért sikerek jelentőségét, és megköszönte a támogatásokat.

A megszólalók után a díjak átadása következett: az év csapatának járó elismerést a lányoknál a Száva Csaba és Dóra Márton vezette DEAC U14, míg a fiúknál az Andjelko Mandics és Tóth Viktor irányította DEAC U23 zsebelte be. Az év leány játékosának Szőke Hannát választották, ugyanezen kategóriában a fiúknál Ságodi Róbert lett a befutó. Az év trénerének járó díjat az U16-os gárdát az ötödik helyre kormányzó Bazsik Péter vihette haza, míg a tíz fős all-star keretben Balázsi Soma, Fekete-Gál Csongor, Gáspár Mátyás, Hegedüs Brúnó, Mezei Dóra, Pollák Balázs, Ságodi Róbert, Szafkó Márk, Szőke Hanna, és Váróczy Gergő kapott helyet.

A gálameccs felvezetéseképpen az U11-es és az U12-es korosztály ifjoncai egy játékos, ügyességi feladatokra épülő sorverseny keretein belül mérhették össze tudásukat, majd körülbelül 18 óra magasságában elérkezett a várva várt pillanat: feldobták a labdát az díjazott akadémistákból álló DEAC All Stars és a klub meghatározó alakjaiból verbuvált DEAC Old Stars találkozóján – a kétszer tizenkét perces miniderbin kilenc ponttal, 36-27-re a rutin képviselői kerekedtek felül.