Fiú Kadett “B” Döntő: Hajszálon múlott

Nagyot hajráztak kadettjeink a korosztályos bajnokság “B” döntőjének helyosztó mérkőzésén, a végjátékban azonban egy pontos kecskeméti siker született. Ezzel az országos 12.helyet jelentő a negyedikként zártak a fővárosban.

Szombaton a házigazda Zsíros Akadémia ellen vereséget szenvedtek a hajdúságiak, így a helyosztó mérkőzésen a torna bronz éreméért léphettek parkettre a Kecskemét gárdája ellen. Az összecsapáson már a kezdeti percekben magas fordulatszámon pörögtek a felek, az első etapban többek között Szafkó és Fárbás tripláival tapadt ellenfelére a DEAC, azonban így is hat egységnyi lépéselőnybe került riválisuk az első tíz perc végére. A folytatásban jól váltott ritmust Jávor Barna legénysége, a hajdúságiak a szakasz derekán Vadai pazar hármasa után már néggyel mentek, majd anagyszünet előtt visszakapaszkodott a Kecskemét, Fárbás révén azonban tartani tudta magát a Debrecen.

A térfélcserét követő minutumokban Borbély és Gábor-Győri kosaraival szépen távolodtak a mieink, a harmadik periódust megelőzvén viszont Jambrik villanásaival újfent átvette a stafétát a Kecskemét. A mérkőzés negyedik játékrésze kiélezett küzdelmet tartogatott, az utolsó percben Gábor-Győri közelijével kezdett körvonalazódni a hajdúsági siker, ám a végjátékban akadémistánk találatára Abonyi még válaszolni tudott a túloldalon, kosara után pedig már nem született találat, így egy pontos vereséggel zárták a “bronzmérkőzést” a cívisvárosiak. Kadettjeink ezzel az országos 12.helyet jelentő a negyedikként zártak a fővárosban.

Kecskeméti KA/A – DEAC KA U16/A 81-80 (23-17, 14-23, 27-21, 17-19)

DEAC: Fárbás B. 13/12, Gábor-Győri 17, Vadai 12/12, Szafkó 16/6, Huszka 7, Kedvek 5, Borbély 6/6, Fórián 4, Éles -, Bősz -, Fárbás D. -, Lőcsei -.

Vezetőedző: Jávor Barna, Másodedző: Nagy Lajos