A bronzéremért játszhatunk a Szaniszló Sándor Emléktornán

A felnőttcsapat vajdasági látogatása okán a szokásosnál is jóval fiatalabb átlagéletkorú U23-as együttesünk derekasan küzdve megnehezítette a MEAFC dolgát, a Szaniszló Sándor Emléktorna fináléjába azonban a hazaiak jutottak. Folytatás szombaton, a harmadik helyért, a Jászberényi KSE ellen.

Az NB I. A-csoportos keretnél is érdekelt kulcsemberei, valamint vezetőedzője nélkül utazott a miskolci Szaniszló Sándor Emléktornára a DEAC U23-as különítménye pénteken. A mieinket Pethő Ákos helyett Kovács Imre vezette csatába, míg a hiányzók helyén olyan tehetségek kaptak lehetőséget, mint az U16-os korosztályból épphogy kiöregedő Huszka Gergő, Szűcs Nándor, Gábor-Győri Zsombor és Vadai Balázs. Legifjabb négyesfogatunk egyáltalán nem illetődött meg a feladattól, mi több, 11 egységgel terhelte meg a házigazda gyűrűjét. A „csikók” bemutatkozása mellett Flasár Botond remek teljesítményének is örülhettünk. A tavaly nyáron Debrecenbe szerződő center hosszas kihagyást követően tért vissza a parkettre, méghozzá 21 ponttal, 9 lepattanóval és 11 kiharcolt személyi hibával. A találkozó benyomásai összességében pozitívak; noha a papírforma borítására reális esély nem kínálkozott, együttesünk hozzáállása, harci kedve mindenképpen dícséretre méltó.

Bronzmérkőzés szombaton, 13 órától, növendékeink a Jászberényi KSE alakulatával csapnak össze.

MEAFC-Peka Bau – DEAC U23 99-68 (25-20, 30-22, 27-18, 17-8)

DEAC U23: Turán 13/9, Sólyom -, Csécsei 2, Orbán 7/3, Hegedüs 6/3.
Csere: Flasár 21/6, Fekete B. 8/3, Szűcs 5/3, Gábor-Győri 2, Vadai 4, Huszka -.
Vezetőedző: Kovács Imre

Kovács Imre: – Nagyon sok pozitívuma van a mérkőzésnek, melyeket az eredmény nem tükröz. Közel három negyedig ott voltunk a hazai csapat nyakán. A tornán résztvevő csapat fiatalsága néha pontatlanságba csapott át, de mindenki igyekezett és küzdött. Szombaton próbáljuk javítani a hibákat.