U14: Impozáns start!

Bazsik Péter tanítványai két szép sikerrel mutatkoztak be saját közönségüknek.

Serdülőink hazai pályán, a Szent Efrém Tornacsarnokban indították a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság 2024-25-ös kiírását. A Bazsik-legénység szombat délelőtt a Miskolc csapata ellen kezdte meg a küzdelmeket. Az ütközet végkimenetelét illetően a fehér-feketéknek nem kellett sokáig izgulniuk, lévén már az első negyedben tekintélyes előnyre tettek szert. A parádésan kosárlabdázó Balázsi Csanád és társai játékrészről játékrészre építették vezetésüket, mely a lefújáskor kerek harmincpontnyira rúgott. (86-56)

Este jöhetett a második derbi, a debreceniek a kőbányai Zsíros Akadémia legjobbjaival néztek farkasszemet. A találkozó forgatókönyve látszólag meglehetősen hasonlított a korábbira, ám maga az összecsapás korántsem volt olyan egyszerű, mint ahogyan azt a végeredményből adott esetben megállapíthatnánk. A gárda egyik kulcsembere, Bai Zoárd bokaficamja miatt korán kidőlt a sorból, erre kellett megfelelően reagálniuk növendékeinknek. Szerencsére ez sikerült, köszönhetően főként az ihletett formában kosárlabdázó, harmincöt pontig jutó Balázsi Csanád extrájának, valamint Váradi Zsombor előrelépésének.

U14-es alakulatunk tehát kettőből kettővel nyitott – fiataljaink meglehetősen pozitív szájízzel várhatják az egy hónap múlva esedékes következő kört.

DEAC KA U14/A – MEAFC U14/A 86-56 (24-7, 24-16, 20-15, 18-18)
DEAC KA: Balázsi Cs. 31/15, Bai 15/9, Szakál 8, Gombos 7/3, Ölveti 5, Tacsi 5, Váradi 5, Kovács Á. 4, Elek 3/3, Nagy Á. 2, Tóth-Sturza 1. Deák-Bogárdi -.
Vezetőedző: Bazsik Péter
Másodedző: Sólyom Bence

DEAC KA U14/A – Zsíros Akadémia Kőbánya U14/A 95-77 (24-9, 25-23, 15-22, 31-23)
DEAC KA:
Balázsi Cs. 35/6, Váradi 17/3, Fekete Z. 9/3, Szakál 9/3, Ölveti 7, Elek 6, Rőth 6, Tacsi 2, Bai 2, Nagy Á. 2, Kulcsár -, Kovács Á-.
Vezetőedző: Bazsik Péter
Másodedző: Sólyom Bence

Bazsik Péter: – Nagyon nehéz hehéz hetünk volt, nem feltétlen számítottam rá, hogy ilyen jó teljesítménnyel tudunk előrukkolni. A Miskolc ellen már az első félidőben megalapoztuk a győzelmünket, a Zsíros Akadémiával szemben pedig példásan reagáltunk Bai Zoárd kiválására. Összességében elégedettek lehetünk, az eredményekkel és a mutatott játékkal is, hiszen sok dolgot viszont láttunk az edzéseken gyakoroltakból. Félreértés ne essék, rengeteg munka vár még ránk, de ami ezt a fordulót illeti, túlteljesítettük az elvárásaimat.