U14 Leány: Ismét dupla siker

Újfent két borsodi alakulat ellen lépett parkettre a DEAC U14-es csapata, a Serdülő Leány Regionális Bajnokság alapszakaszának második fordulójában. Száva Csaba együttese hazai pályán diadalmaskodott a DVTK Akadémia/C és DVTK-ÉLKSK T lányai ellen.

Két győzelem birtokában várták a hétvégét Szőke Hannáék, mindkét mérkőzésen már az első félidőben jelentős előnyre tettek szert a debreceniek. Az első összecsapás alkalmával a záró felvonásig kitartott a hazaiak lendülete, míg a Tiszaújváros ellen a második játékrészben már a vendégek akarata érvényesült jobban, de még így is kétszámjegyű differenciával zárult a találkozó a hajdúságiak javára.

DEAC – DVTK Akadémia/C 79-41 (17-8, 27-5, 15-9, 20-19)

DEAC: Szőke Hanna 17, Tóth Sára 13, Csukás Dalma 11, Horváth Zsuzsa 9, Horn Szófia 8, Sándor Enikő 8, Kovács Viktória 6, Tajti Dóra 4, Molnár Petra 4, Labancz Lujza 2.

Vezetőedző: Száva Csaba

DEAC – DVTK-ÉLKSK T 64-51 (21-16, 18-8, 8-8, 17-19)

DEAC: Szőke Hanna 18, Labancz Lujza 14, Tóth Sára 10, Horváth Zsuzsa 7, Csukás Dalma 4, Kovács Viktória 4, Horn Szófia 3, Tajti Dóra 2, Sándor Enikő 2.

Száva Csaba: -Kíváncsian vártuk a hétvégi fordulót mert a DVTK/C csapata most került fel az „A” csoportba nagyarányú győzelmek után. A csapatunk precízen működött bár több játékosunk is felépülésből tért vissza, vagy sérülten vállalta a játékot. A védekezésünk néha káoszba fulladt a gyenge oldal pihent-késett az egy-egy védések sem működtek tökéletesen. A támadásinkban, ha alkalmaztuk a gyakorolt-tanult elemeket, akkor eredményesen tudtunk befejezni.  A Tiszaújváros csapatát már ismertük így itt már előre megbeszélt taktikai elemekkel dolgoztunk. Gratulálok a csapatnak a két győzelemhez, így veretlenül állunk a Regionális bajnokság élén. Köszönöm Kovács Imre hétvégi segítségét.