A Vásárhelyi Kosársulival is együttműködünk a továbbiakban

Újabb partnerre lelt a DEAC Kosárlabda Akadémia: utánpótlásműhelyünk a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli egyesületével kötött együttműködési megállapodást. A kölcsönös segítségnyújtásról szóló kontraktust a cívisvárosi alakulat részéről Berényi Sándor szakmai igazgató, míg a vásárhelyiek oldaláról Szabó Attila, a Kosársuli elnöke írta alá.

A két klub már a megállapodás szentesítése előtt is szoros kapcsolatban állt egymással, a Kosársuli több játékosa és egy szakembere is részt vett például a debreceni rendezésű Hanga-táborban. Emellett a kék-sárgák egyik saját nevelésű tehetsége, Szilágyi Kende nemrégiben a nívós nemzetközi versenysorozat, az EYBL küzdelmei során képviselhette a DEAC színeit. Az együttműködés erre a vonalra hivatott ráerősíteni: akadémiánk vállalja a legtehetségesebb hódmezővásárhelyi kosarasok felmérését, játékosaik, trénereik és szakembereik részt vehetnek a mieink által szervezett programokon, akik előtt ezáltal megnyílik az út a DEAC Kosárlabda Akadémia, és ezzel együtt az élvonalbeli kosárlabdázás felé. Fontos továbbá, hogy edzőink tanácsokkal is igyekeznek majd segíteni csongrádi kollégáikat, a kétoldalú diskurzusból pedig mindkét fél profitálhat.

Akadémiánk szakmai igazgatója, Berényi Sándor is örömét fejezte ki a szerződés kapcsán.
Hódmezővásárhely fontos régiós központ, boldog vagyok, hogy írásba foglaltuk régóta körvonalazódó törekvéseinket. A Kosársuli az elmúlt években sok ígéretes játékost termelt ki, erről az NBI/B zöld csoportjában is meggyőződhettünk az egymás elleni ütközetek alkalmával. Bízom benne, hogy a közös munka eredményeként tovább mélyíthetjük szakmai kapcsolatunkat, és továbbra is egymás segítségére lehetünk – foglalta össze gondolatait a szakvezető.