Bizakodnak az újonnan érkezett edzők

A DEAC Kosárlabda Akadémia edzői stábja három napos szakmai továbbképzéssel készült a hamarosan induló szezonra. A debreceni trénergárdához csatlakozott több újonnan érkezett szakember csatlakozott, interjúnkban velük beszélgettünk.

Az NBI/B-ben szereplő, U23-as együttesünk másodedzőjeként debütál Tóth Viktor.

Új szerepköröm nagy örömmel tölt el – kezdte a tréner.  -Kecskeméten kezdtem el a szakmát, majd egyetemre jártam, ezt követően pedig visszatértem a “hírös városba”. Eddig női vonalon dolgoztam, a Kecskemét gárdája után a DVTK keresett meg, és az ottani női akadémián dolgoztam, ahol végül szakágvezető lettem. A DEAC Kosárlabda Akadémiáról már több embert is ismertem, így tudtam, hogy kiváló közegbe kerülök. Ugyan a férfi vonallal még kicsit ismerkednem kell, úgy gondolom, tökéletes tanulóévek állnak előttem. Nagyon meggyőző a debreceni felfogás és a körülmények is kifogástalanok, remekül fel van építve az egész struktúra. Be kell bizonyítanom, hogy megállom a helyem, a többit pedig majd meglátjuk – nyilatkozta Tóth Viktor.

Az U20-as gárdát az eddig szakmai igazgatóhelyettesként tevékenykedő Horváth Imre irányítja majd, segítői Léránt Gábor és Nagy Lajos lesznek. Múltjáról és céljairól utóbbit faggattuk.

A sportággal elég régi a kapcsolatom, több, mint húsz éve ismerkedtem meg a kosárlabdával, legmagasabb szinten az NB I/B-ben játszottam. Szeretném minél hamarabb és sikeresebben felvenni a tempót, a lehető legtöbbet szeretnék fejlődni. Már elsőre is lenyűgözött az Akadémiánál folyó szakmai munka, szépen és céltudatosan építkezik a hajdúsági utánpótlás. Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagyszabású projekt részese lehetek – fogalmazott Nagy Lajos.

Az U16-os B-csapatot a Gál Balázs-Halmai Norbert-Szendrei József trió vezeti a 2021-22-es kiírás során. A cívisvárosi nevelésű Szendrei József így vélekedett az előttünk álló esztendőről:

Játékosként aktív tagja voltam a debreceni keretnek, aztán belekóstoltam az edzői szakmába, Ebesen dolgoztam az U11-től az U14-es korosztályig. Úgy vélem, hogy az ottani körülményekhez és lehetőségekhez mérten szép eredményeket értünk el. Nemrég hosszasan beszélgettünk Berényi Sándor szakmai igazgatóval, aki felvetette a közös munka lehetőségét. A második számú kadett alakulat segédedzői posztja éppen testhez álló számomra, ha minden jól alakul, akkor mindkét fél megtalálja a számításait. Természetesen edzőként képzelem el a jövőmet, az előrelépésre pedig a DEAC Kosárlabda Akadémia kötelékein belül van a legnagyobb esélyem.