Évértékelő – DEAC KA U14/B

Az U14-es korosztály idén már a DEAC Kosárlabda Akadémia színeiben versenyzett, második számú serdülőink szezonját Szendrei József vezetőedző értékelte.

-Az év elején elég hamar megfogalmazódott bennünk a cél, hogy látva a srácokat szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni belőlük, magabiztosság és tudás szempontból is. Úgy gondolom ez sikerült, hiszen technikai és taktikai szempontokból is összességében sikerült a terveinket megvalósítani, sokat fejlődtek a fiúk, de ami még fontosabb, hogy láttuk azt hogy milyen sokan tudtak vezérek lenni a pályán, és milyen sok lábon állt a csapat. Hiszem, hogy sikerült jó kosárlabdát játszanunk, és jó alapokat lefektetni, amire jövőre nagy serdülőként, és később lehet építeni – emlékezett vissza Szendrei József vezetőedző.

Fiatal akadémistáink a magyar bajnokság mellett nemzetközi szinten is bemutatkozhattak, ugyanis a húsvéti Future Stars torna cseh állomásán remek teljesítménnyel tették le a névjegyüket, ez pedig nagyban hozzájárult serdülőink fejlődéséhez.

-Számunkra mindenképpen a brnói nemzetközi torna a legemlékezetesebb, azon belül is a negyedik meccsünk, amikor 12órán belül a 3. meccsünket játszottuk, mégis meg tudtunk újulni, és óriási energiával, nagyon egységesen és szép játékkal arattunk győzelmet. Tényleg sokan nagyon szépen és példamutatóan dolgoztak az év során, amit szerintem jól bizonyít, hogy 6-7 fiú is részt vett a központi kiválasztó program keleti régiójának összetartásain, őket mind ki lehetne emelni. Valamint többen is feledzettek az U14/A csapathoz, Bai Zoárd ráadásul fontos láncszem lett a “nagyoknál” is, nagyon büszkék vagyunk rá!

A nyári időszak némi változást tartogat ugyan, de a munka töretlenül zajlik tovább akadémistáink számára.

Június végéig edzünk a szokásos rutinba , aztán augusztus elején kezdődik a felkészülés a jövő szezonra, ahol kicsit másabb lesz az edzői hierarchia, de folytatódik a közös munka! Nagyon szeretném megköszönni a stáb, különösen Sólyom Bence, és Bazsik Péter munkáját és sok segítségét! Az akadémiának, hogy minden körülmény és lehetőség adott számunkra hogy, a lehető legjobban dolgozzunk! Valamint a szülőknek, hogy egész évben, szurkoltak, támogattak és mögöttünk álltak! – összegzett a tréner.