EYBL U14: Ezüst a szuperdöntőn!

Történelmi siker, a fehér-feketék először végeztek dobogós helyen a nemzetközi torna fináléjában. A debreceniek hajszálnyira voltak, hogy a pécsi gárdát is felülmúlják, ám a hajrában öt pontos mecsekaljai siker született, így a dobogó második helyén végeztek fiataljaink.

A romániai EYBL szuperdöntő első csoportmérkőzésén a Budapesti Honvéd gárdáját győzték le akadémistáink, az NKA Pécs pedig szintén legyőzte a fővárosiakat, így a hét utolsó napján az arany éremért vívhattak meg a mecsekaljaiakkal Fárbás Benjáminék. A találkozót Magyar és Kiss vezetésével kezdték a mieink, azonban a túloldalon is estek találatok, viszont Kiss és Bai kosaraival jól állták a sarat a hajdúságiak, így döntetlent hozott az első tíz perc. (17-17) A második etapban rendkívül jól váltott ritmust a DEAC, Szabó triplája után már 11-0-ás futás állt az eredményjelzőn, majd próbálkozott közelebb kerülni a Pécs, Fárbás Dániel találataival viszont tartani tudta magát a cívisvárosi alakulat. (37-30)

A térfélcserét követően bíztató volt a hét egységnyi debreceni fór, amit Kiss pazar befejezéseivel szépen őrizni is tudtak, az utolsó felvonást megelőző minutumok már ismét a riválisról szóltak és a gyors triplákkal végül egy pontos előnyre tett szert a Rátgéber Akadémia. (52-53) Az utolsó periódus elején felváltva estek a találatok, majd a pécsiek ismét átvették az irányítást. A hajrában még Kiss pontjaival elérhető közelségbe került a fordítás, a végén azonban Halász büntetőjével eldőlt, hogy a narancssárga-feketék örülhetnek a végén. (64-69) U14-eseinknek azonban nincs miért szégyenkezniük, hisz akadémiánk történetének első EYBL szuperdöntős érmét szerezték ezzel az extra teljesítménnyel, akik így a 2.helyen zárták a nemzetközi tornát.

Különdíjasok:

  • Fárbás Benjámin – Team MVP
  • Tomas Kiss – All Star csapat tagja

DEAC KA U14 – NKA Pécs 64-69 (17-17, 20-13, 15-23, 12-16)

DEAC: Bősz 3, Szabó 8/3, Kiss 27, Magyar 7/3, Fárbás B. 13, csere: Balázsi -, Bai 2, Horn -, Soóky -, Fárbás D. 4/3, Mulicz -, Kondor -.

Edzők: Bazsik Péter, Kerezsi Csaba, Saeed Armaghani

Bazsik Péter: -Hihetetlen amit a Srácok elértek az elmúlt napokban ismét! Mérhetetlenül büszke vagyok rájuk! Nálam ez egy arannyal felér! Köszönöm nekik, hogy velük dolgozhattam. Felejthetetlen utazás volt, kihozták magukból a maximumot! Kívánom, hogy mindig bízzanak magukban! Nálam ők a BAJNOKOK!