A Kecskemét barackot nyomott a fejünkre

A Kecskeméttel csapott össze szombaton ebédidőben a DEAC Kosárlabda Akadémia fiú U16/B csapata. Az Országos Kadett Bajnokságban sorra került találkozót a Szent Efrém iskolában rendezték meg.
Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben, de a hazaiak koncentráltabbak voltak, ezért ha szűken is, de szinte végig vezettek, csupán az első pihenő előtt közvetlenül vette át a vezetést a Kecskemét (17-18).
A második játékrész elejét jobb teljesítménnyel abszolválta a vendég alakulat, többek között hárompontossal is igyekeztek meglépni a DEAC-tól. A negyed közepén megint jobban ment a cívisvárosiaknak kicsit, öt perccel a vége előtt csak kilenc egységgel vezettek a vendégek. A jobban lepattanózó Kecskeméti KA 32-10-re hozta a második felvonást. A mieinknél Kincses volt a legponterősebb ekkor, 10 egységgel, de Győrvári és Hámornyik is kiemelkedett.
A nagy szünet után sem sikerült közelebb kerülnünk a piros mezesekhez, akik koncentráltabban és pontosabban kosárlabdáztak a vendéglátóknál, így tovább nyílt az olló, ami a szám szerinti különbséget illeti (4-17).
A finisre is több szép megoldást láthattunk a fehér mezesektől, akik a meccs ezen szakaszában felülmúlták ellenfelüket. A végső negyedet megnyerte a DEAC,

DEAC KA U16/B-Kecskemét U16 47-79 (17-18, 32-10, 4-17, 16-12)
DEAC: Szűcs -, Bulik 2, Zsoldos 2, Wladimir 3, Hámornyik 10. Cserék: Szilágyi 2, Győrvári 7/3, Fekete 4, Kincses 17. Edző: Bazsik Péter
Bazsik Péter: Nagyon erős csapattal játszottunk, velünk azonos korosztály, 2006-os születésű volt az ellenfél, de ők az egyik legjobbak az országban. Nem könnyített a dolgunkon az sem, hogy három gyerek hiányzott ma nálunk, így csak kilencen játszottunk. Az első negyedben tartottuk a lépést, a második negyedtől elkezdtünk kapkodni, és nagyon sok rossz döntést hoztunk. Ezek a hibák lehúzták a csapatot a végére.