A labdabirtoklás lesz a kulcs

Az U15-ös fiú csapatunk is parkettre lép a hétvégén, vasárnap 14 órától a Dávid Kornél Akadémia Aligators ellen száll harcba a DEAC Kosárlabda Akadémia. A cívis kosarasok ezúttal is a többnyire egy esztendővel idősebb játékosokból álló gárdával találkoznak a Kadett Bajnokság 5. fordulójában.
Jávor Barnát, a DEAC KA U16/B csapatának másodedzőjét kérdeztük a meccs előtt.
– Amikor szerda reggel megtudtuk, hogy folytathatjuk a munkát – ezt mindenki nevében mondhatom -, nagyon örültünk. Az egészségnél viszont nem lehet semmi más előre valóbb, ezért mindent szabályt szigorúan betartva készülünk. Az ellenfelünk három győzelem után érkezik hozzánk, zömében egy évvel idősebb játékosok alkotják a keretüket, tehát nagyon kemény fizikális mérkőzésre számítok. Támadásban rendezetlen védelem ellen hatékonyak, vigyáznunk kell a labdabirtoklásainkra. Az előző mérkőzésen a második félidőben mutatott játékunkra építhetünk, szeretnénk az ott látott csapatjátékot és agresszív védekezést viszont látni.
Jávor barna elmondta, a mérkőzésen három hiányzójuk biztosan lesz, de bizakodóak, hogy hamarosan ők is csatlakozhatnak a kerethez.
A találkozó zárt kapuk mögött zajlik, de az akadémia hivatalos youtube-csatornáján követhető élőben:

https://youtu.be/HmLvqGTuGBw