A lényeg a részletekben rejlik Bazsik Péter szerint

A múlt héten az összes korosztály megkezdte a közös munkát az akadémián.

A múlt heti felmérések után mostanra minden korosztály számára gőzerővel folynak az edzések a DEAC Kosárlabda Akadémián. Szerdán a fiú U15-ös gárda tréningjére látogattunk el, a fiatalok jelenleg a Főnix Csarnokban gyakorolnak ideiglenesen, de hamarosan a Szent Efrém-iskola tornacsarnokában fognak edzeni.

A tizenöt éven aluliakat a mostani szezontól új edző, a Vasas Akadémiától a nyáron érkezett Bazsik Péter irányítja, ebben Jávor Barna van a segítségére.

– Nagyon jól érzem magam a debreceni akadémián – szögezte le Bazsik. – Az első másfél hétben próbáltunk nagy hangsúlyt fektetni az alapokra. A múlt héten a délelőttök a felmérésekről szóltak, a délutáni foglakozásokat pedig az alaptechnikára hegyeztük ki: labdavezetés, passz- és dobástechnika. Ezen a héten kezdtünk el foglalkozni például a védekezéssel, a csapatvédekezésben való helyezkedéssel. Úgy vélem, napról napra jobbak vagyunk, de folyamatosan figyelnünk kell a részletekre, és mindig ezen kell dolgoznunk, akkor folyamatos lehet a fejlődés. A srácok hozzáállásával maximálisan elégedett vagyok – mondta a szakember.

Bazsik Péter elégedett az eddig látottakkal

A távolabbi cél a csapatjáték megfelelő összecsiszolása lesz, de csak azután, hogy az egyéni munkát elvégezték.

– Ha a vírushelyzet engedi, akkor szeptember közepén indulnak a mérkőzések, addigra teljesen készen kell állnunk. Meglátjuk, miként fogunk haladni együtt – mondta Bazsik Péter, akinek a csapatából sokan részt vettek a hétvégi Hanga-táborban.

– Örülök, hogy ennyien együtt tudtak dolgozni a Barcelona játékosával, Hanga Ádámmal. Pont azok az elemek jelentek meg a tábori foglalkozások során, amikkel még nem tudtunk foglalkozni a múlt héten. Ennek köszönhetően különböző, ott gyakorolt mozdulatokat máris alkalmazni tudnak játékukban a fiúk.